Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Influenza: tünetek, szövődmények és kezelés

WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus
2020-10-26 11:03

Az influenza szövődményei egytől egyig súlyos, életveszélyes betegségek, ezért már az influenza tüneteinek első jelentkezésekor érdemes megkezdeni a kezelést. Ismerje meg a tüneteket!

Visszanőhet az eltávolított mandula?

ENT House
2013-10-18 18:37

Az emberi szervezetbe jutó táplálékot és levegőt egy, a garatban gyűrűszerűen elhelyezkedő immunszerv, az ún. Waldeyer-féle gyűrű szűri meg a potenciális kórokozóktól, baktériumoktól, vírusoktól. Főbb részei az orrmandula, torokmandula és a nyelvgyöki mandula.

Nem szelel az orrom! Miért? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2013-10-06 18:41

Huszonnyolc éves nő vagyok, egy éve jött elő a következő problémám: az orrlukaim kb. 10 százalékán kapok levegőt, gyakran mind a kettőn, aztán egyik pillanatról a másikra az egyik kitisztul, a másikon semmi, pár perc múlva megfordul. - A WEBbeteg Orvos válaszol rovatából.

Veszélyes lehet a fültisztító pálcika használata

Medipress
2013-09-01 05:11

Egy, a Henry Ford Kórházban készült tanulmány, közvetlen összefüggést mutatott ki a fülpiszkáló pálcika használata és a dobhártyasérülések között. A vizsgálat 1540 beteg bevonásával készült, akiknél 2001 és 2010 között diagnosztizáltak sérülést a hallójáratukban.

Pajzsmirigyműtét utáni fulladás - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2013-07-28 02:51

"Több, mint egy éve operálták a pajzsmirigyemet, a bal oldali lebenyben rosszindulatú göb volt. Műtét után mindkét hangszalagom lebénult. Beszélni alig tudtam, állandóan köhögtem és fizikai terhelésre fulladtam, ha már egy pár métert sétáltam úgy éreztem megfulladok." - Válogatás az Orvos Válaszol rovat cikkei közül.

A bakteriális agyhártyagyulladás kockázata gyerekeknél

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2013-07-26 18:37

A bakteriális agyhártyagyulladással fertőzött gyerekek harmadánál– negyedénél tapasztalható halláscsökkenés – derült ki egy kutatásból. Ez azonban – az esettanulmányok retrospektív felülvizsgálata alapján - megelőzhető a korai, célzott antibiotikum kezeléssel.

Orrpolip

WEBBeteg - N. A., fordító
2013-07-17 23:21

Az orrpolipok lágy, nem rákos kinövések az orrüregben vagy az orrmelléküregekben. Csepp alakúak és lefelé lógnak. A kialakulásukat asztma miatti vagy egyéb visszatérő gyulladás, allergia, gyógyszerérzékenység vagy immunbetegség okozhatja.

Mi történik az otoneurológiai vizsgálaton?

WEBBeteg
2013-07-02 02:51

Az otoneurológiai vizsgálat felől szeretnék érdeklődni. Milyen dolgokat csinálnak majd? Mire készüljek? Az ott előidézett szédülés okozhat gondot a hazajövetelkor? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Az orvos válaszol: Az orrsövény-plasztika

WEBBeteg
2013-05-25 05:21

Erős orrsövény-ferdülésem van, és meg szeretném műttetni. Aggaszt, hogy hasonló műtéten átesettek szerint, igen nagy a pörkösödés és egyéb szövődmények esélye. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.

Tartsd kézben az asztmás tüneteket! - május 7-e az Asztma Világnapja

Well pr
2013-05-07 18:37

Az asztma egy krónikus légúti gyulladásos betegség, amely évről-évre egyre több embert érint világszerte. Kialakulásának okai lehetnek a genetikai hajlam, illetve olyan környezeti hatások, mint a dohányfüst, szennyezett levegő, allergének vagy légúti fertőzések. Habár az asztma nem gyógyítható, tünetei gyógyszerekkel kezelhetők.