Ödéma téma

Táskás szemek - Mi okozhatja?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2022-12-23 14:33
Táskás szem
Az életkor előrehaladtával a bőr megereszkedésének követkeményei is lehetnek a szemek alatti táskák, de súlyos betegségek is állhatnak a hátterében. Lássuk részletesen, hogy mi okozhatja!

A boka- és lábdagadás érrendszeri okai

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-09-02 17:03
Lábdagadás
A lábdagadást számos betegség okozhatja, de a kellemetlen duzzanat leggyakrabban valamilyen érrendszeri rendellenesség, keringési zavar következménye.

A lábdagadás kialakulásának okai

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2022-08-19 15:03
Lábdagadás
Gyakori panasz a lábdagadás, amelyet szinte minden ember megtapasztal élete során. A hátterében álló okok változatosak lehetnek, az életmódbeli sajátosságok éppúgy kiválthatják, mint egy komoly betegség. Hogyan különíthető el a két véglet? Mi minden okozhatja a lábak vizesedését?

Ödéma - Mi okozhatja?

WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász - 2022-07-13 19:33
Ödéma
Az ödéma számos betegség előrehaladott stádiumában megjelenhet. Gyakran előfordul szívelégtelenség, elégtelen veseműködés, májbetegségek és fertőző betegségek mellett is.

10 ok, ami ujjdagadást okozhat

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-06-29 15:33
Az ujjak dagadása általában ártalmatlan, de van, amikor egy súlyosabb, háttérben meghúzódó állapotra utal. Íme, az ujjdagadás (dactylitis) leggyakoribb okai, illetve cikkünkben arra vonatkozóan is tanácsot adunk, hogy mikor ajánlott orvoshoz fordulnia!

T-vitamin - Miért fontos?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2022-03-31 05:05
A T-vitamin (troxerutin) egy kevéssé ismert flavonoid vegyület. Miért fontos? Mit lehet tudni róla?

A nefrózis szindróma tünetei

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos - 2021-11-11 14:33
A nefrózis szindrómának (veseeredetű tünetegyüttesnek) több formája ismert, melyek közül felnőttkorban a membranózus glomerulonephritis, gyermekkorban az úgynevezett minimal change glomerulonephritis a leggyakoribb.

A lábdagadás kialakulásának megelőzése

WEBBeteg - Keczán Judit, gyógytornász - 2021-08-22 09:33
Lábdagadás
Gyakran tapasztalhatja, hogy a nap végére bedagadnak a lábai, feszül a bőre, ami kellemetlen nehézlábérzettel társul. A zokni mély bevágást okoz a bokája fölött, a cipője pedig nehezebben jön fel a nap végén, mint a reggeli órákban. Hogyan előzhető meg mindez?

Dagad a lába? Van megoldás! - Ez állhat a hátterében

Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus - 2021-06-16 07:03
A vizes, dagadt, ödémás láb jelensége mögött több ok is meghúzódhat, így mindenképpen szakorvoshoz kell fordulni a pontos diagnózisért. Dr. Vaskó Péter, a Kardioközpont specialistája az egyik lehetséges okra, a szívelégtelenségre és az ödéma kezelési lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

Mi okozhat agyi ödémát?

WEBBeteg - Sándor Judit, újságíró - 2019-06-10 15:06
A szervezet sérülésekre adott válaszreakciója lehet a duzzanat vagy más néven ödéma, ennek magyarázata az, hogy megnő a sejtek és a sejtek közötti állomány folyadéktartalma, ha megbomlik a szövetközti folyadék termelődésének és elvezetődésének az egyensúlya.

Pangásos szívelégtelenség - Milyenek a kilátások?

Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus - 2018-05-03 13:11
A szívelégtelenség olyan betegség, amely sajnos egyre súlyosabbá válik – különösen kezelés nélkül. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont kardiológusa szerint azonban megfelelő, gondosan felépített életmóddal és orvosi kezeléssel jelentősen javíthatók az életkilátások.

A leggyakoribb ödémák kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász - 2017-12-16 05:21
Ödémaképződés számos betegség esetén megjelenhet. Leggyakrabban szívelégtelenség, veseelégtelenség, májelégtelenség és mélyvénás trombózis szerepelnek a kiváltó okok között. Egyes terhességi kórállapotok is vezethetnek ödéma megjelenéséhez.

Apró segítség mellműtötteknek

Mellrákfórum - 2015-07-10 02:51
Júniusban indult útnak a Mellrákfórum betegklub, melynek minden hónap első csütörtökén a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ad otthont, most pedig egy újabb különleges program veszi kezdetét műtét előtt álló, vagy frissen műtött betegeknek.

Nyiroködéma kialakulása és kezelése

Rákgyógyítás - 2012-04-24 13:16
Az esetek nagyobb arányában a nyirokcsomó(k) eltávolítása utáni lábadozást követően nem maradnak vissza tünetek, a megmaradt nyirokrendszer el tudja látni feladatát, a beteg nem érzékel változást. Ám a kiterjedtebb műtétek egy adott régióban okozhatnak panaszokat.
Évtizedek óta tartja magát a nézet, miszerint a fogamzásgátlók hízásra hajlamosítanak. Akadnak olyan termékek, melyek vízvisszatartó hatásuk miatt valóban súlynövekedést okoznak, a korszerű készítmények esetében azonban ettől nem kell tartani.
A mértékletes súlyemelés enyhíti a kardagadást, amely azoknál a mellrákos nőknél jelentkezik, akiknek a műtét során hónalji nyirokcsomóit is eltávolították - közölték szerdán amerikai kutatók.

Ödémára milyen kezelést/gyógyteát/gyógyszert lehet alkalmazni?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2011-06-04 15:09
42.héten császármetszéssel megszületett a kisfiam, pár nap múlva feldagadt a lábfejem és a bokám, nem múlik csak nagyon kis mértékben apad le. Mit ajánl, mit szedhetek? Egy szoptató anyuka.Előreis köszönöm válaszát, Tisztelettel: Bán Szilvia

Mi a bajom?

Orvos valaszol - Dr. Gál Mónika - 2011-04-27 12:58
Tisztelt Doktornő! Elég furcsa panaszaim vannak, állandóan dagadt a lábfejem, de nem úgy mint akinek vizesedik, hanem kőkemény, ezért gyakran sarkon tudok csak menni. A fejbőrömön fehér plakkok vannak, ami zavaró mert látszik a fekete ruhákon. De

Ödéma

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2011-02-18 19:39
Tisztelt Doktornő /Úr! Reggelente van hogy szemem környékén ödéma van, és van hogy estére a bokám megdagad és általában a jobb szemem duzzadtabb és a jobb lábam. Mi okozhatja ezt? Válaszát előre is köszönöm.

Dagadás

Orvos valaszol - Dr. Szántó Antónia - 2011-01-20 15:58
disznóhús étkezése után a bokám, kézfejem-újjaim és a szemem vizenyőssé dagattá válik. Mi ennek az oka, gyogyitása? ÉTEL ALLERGIA? Hogy tovább? Köszönöm.

Lábdaganat

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia - 2010-08-11 16:59
Tisztelt doktor úr, nő Édesapám 50 éves és kb fél éve néha néha megdagad az egyik lábfeje. Ez álltalában a nap végére történik mire befelyezi a munkát, majd kissé megint lelappad. Utánna néztem a neten és ödémára gyanakszom. Szeretném elküldeni or

Vizesedés!

Orvos valaszol - Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos - 2010-05-23 14:14
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Nagyon vizesedtem eddig már évek óta, de kb 2hete elkezdtem szedni a kalcium tablettát, (Béres CA) napi 2x. Azóta észrevettem, hogy nem vizesedek. Mi köze van a kalciumnak a vizesedéshez? Válaszát nagyon köszönöm! Üdv

Vizesedik a lábam és kezem, mit szedjek rá?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2010-03-24 09:29
Kedves Doktor Nő/Úr! Magas vérnyomásra szedek évek óta (1997) Betaloc-Zok vérnyomás csökkentőt: Egy pár het észre vettem, hogy vizesedik a lábam és a kézfejem is is meg van dagadva. Az lenne a kérdésem, hogy milyen készítményt szedjek (ami nem

Ödéma?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-10-15 13:19
Tisztelt Hölgyem/Uram! A következő problémával fordulok Önhöz. Már 2 napja dagadtak az ujjaim (nem tudok gyűrűt hordani) , a csuklóim.  A lábszáram mintha feszítene. 27 éves vagyok, ülőmunkát végzek.  Mi tévő legyek? Válaszát előre is

Lábfejen lévő fájdalmas ödémák kezelhetősége.?

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009-04-07 22:19
Tisztelt Doktornő, Doktorúr! A feleségem lábán külömböző helyeken (lábfej, a boka külső-belső oldalán, a boka alatt, fölött) , fél diónyi ödémás, vizenyős "hólyagok" vannak. Általában két-három ilyen hólyag van, volt már rá példa, hogy felszívodo