• Korai magömlés – fontos az őszinteség!

    Szerző: WEBBeteg - fitforfun.de

    A korai magömlés csak első ránézésre a férfiak dolga. Ha túl korai az ejakuláció, az a nők csúcsra törését is ellehetetleníti. A 20 és 50 év közötti fériak 34 százaléka érintett a jelenségben, amely orvoslása során az őszinte beszéd az első lépés lehetne. A többség ehelyett hallgatásba burkolózik.

    A PE Confidental elnevezésű aktuális tanulmány megállapítása szerint a korai magömlésben szenvedő férfiak mintegy fele a hallgatást választja ahelyett, hogy beszélne problémájáról.

    Hirdetés

    A tanulmány elkészítése során 4500 nőt és férfit kérdeztek meg összesen kilenc európai országban a korai magömlésről. A férfiak fele arról számolt be, hogy a probléma miatt csődtömegnek érzik magukat, s minden negyedik arról panaszkodott, hogy a hálószobán kívül is kevesebb önbizalmat éreznek.

    Korai magömlés - Még mindig tabutémának számít!

    A válaszadó férfiak fele közölte, hogy szexuális problémájukról senkivel sem beszélnek, még partnerükkel sem. A hallgatás nem ritkán több mint 25 éve is tarthat. „Még most, a 21 században is tabu témának számít a korai magömlés annak ellenére, hogy az élet összes területét áthatja a nyílt szexualitás.

    Ahogy a tanulmány is megállapítja az ejaculation preacox szégyenérzettel tölti el az érintettek nagy részét” – mondja Ian Banks, a tanulmány társszerzője.

    A szakemberek ajánlása szerint ugyanakkor a párkapcsolaton belüli őszinteség kifizetődik: számos hosszú távon jelentkező konfliktusnak lehet elejét venni, ha a férfiak beszélnének barátnőjükkel, feleségükkel, vagy szakember, illetve önsegélyező csoportok segítségét és tanácsát kérnék ki.

    „A korai magömlés egy szexuális jellegű egészségi probléma, ami – számos betegséghez hasonlóan – sikeresen kezelhető. Első lépés az őszinteség, hogy az érintettek bevallják saját maguknak is, hogy valami nem stimmel, s második lépésben tudniuk kell megnyilvánulniuk vele kapcsolatban” – hangsúlyozza Banks.

    (WEBBeteg/K.J. Forás: fitforfun.de)

    Módosítva: 2010.06.02 18:47, Megjelenés: 2010.06.02 18:47
   • Cikkajánló

    COVID-19

    COVID-19

    Fazekas Erzsébet, újságíró

    Mekkora annak a kockázata, hogy felületekről fertőződünk meg a koronavírussal?

    A könnyedebb lábakért

    A könnyedebb lábakért

    Támogatott tartalom

    Krónikus vénás elégtelenség? Csökkentse hatékonyan a panaszokat! (x)

    A koronavírus-járvány során sok csaló akar meggazdagodni

    A koronavírus-járványt övező bizonytalanság, elszigeteltség, szorongásos állapot miatt legtöbben a televízió- vagy a rádiócsatornák híradásaiból tájékozódnak. Az internet azonban a magyar háztartások jelentős hányadában elérhető, így annak használata a felnőttek és a gyermekek számára is kézenfekvő. Ám a közösségi oldalakról, hírportálokról tájékozódók a valós, napi információk mellett álhíreket is felfedezhetnek.

    Tanácsok horgászoknak a koronavírus-járvány idején

    A COVID-19 a szabadban is terjed cseppfertőzés útján, ezért a jelenlegi járványhelyzet a horgászoktól is nagyobb odafigyelést igényel. A szabályok betartása mellett a horgászat mindazonáltal nem tilos és nem is veszélyes.

    Korai magömlés - Okok és magömlést késleltető technikák

    Hogyan lehet természetes úton megakadályozni a korai magömlést? Milyen technikák késleltethetik a magömlést? Mi okozhatja a szexuális életben a korai magömlést? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Korai magömlés - Válaszok a legfontosabb kérdésekre

    Előfordulhat, hogy szexuális együttlét során a férfi hamarabb ejakulál, mint azt ő vagy a partnere szeretné. Nincs ok aggodalomra addig, amíg ez ritkán fordul elő, ha azonban rövid időn belül vagy gyakran megtörténik, előfordulhat, hogy korai magömlése van. Mit kell tudni róla? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket.

    Mi okozhat korai magömlést? - Az orvos válaszol

    Ha aktusra kerül sor, pár másodpercen belül elélvezek, második aktus esetén pedig már egyáltalán nem tudok elélvezni. A párommal havonta többször próbálkozunk, de ez egyikünknek sem jó – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    A korai magömlés otthoni kezelése - Tanácsok, hogy tovább tartson az aktus

    A korai magömlés, vagy az ejakuláció azelőtt, hogy azt a partner is szeretné, gyakori probléma, mellyel a legtöbb férfi találkozik élete valamelyik szakaszában. Számos dolog befolyásolja, hogy mikor következik be az ejakuláció, de néhány módszerrel, illetve extrém esetben gyógyszeres beavatkozással kontrollálható. Íme néhány stratégia, amivel javíthatja szexuális teljesítményét, és a korai magömlését.

    Korai magömlés: Mítoszok és tények

    Korai magömlésről akkor beszélünk, mikor a férfi képtelen ellenőrzése alatt tartani az orgazmusát, és az ezzel járó magömlést. Íme a leggyakoribb mítoszok a problémával kapcsolatban.

    Korai magömlés: gyógyszerrel leküzdhető?

    A rendszeresen korai magömlés számos párkapcsolat végét jelenti. A jelenség minden ötödik férfit, s így közvetve minden ötödik nőt érint, ám egy új tabletta megoldhatja a problémát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA