Korai magömlés – Fontos a párok közötti őszinteség

szerző: K. J., fordító - WEBBeteg
megjelent:

A korai magömlés csak első ránézésre a férfiak dolga. Ha túl korai az ejakuláció, az a nők csúcsra törését is ellehetetleníti. A 20 és 50 év közötti fériak 34 százaléka érintett a jelenségben, amely orvoslása során az őszinte beszéd az első lépés lehetne. A többség ehelyett hallgatásba burkolózik.

A PE Confidental elnevezésű aktuális tanulmány megállapítása szerint a korai magömlésben szenvedő férfiak mintegy fele a hallgatást választja ahelyett, hogy beszélne problémájáról.

A tanulmány elkészítése során 4500 nőt és férfit kérdeztek meg összesen kilenc európai országban a korai magömlésről. A férfiak fele arról számolt be, hogy a probléma miatt csődtömegnek érzik magukat, s minden negyedik arról panaszkodott, hogy a hálószobán kívül is kevesebb önbizalmat éreznek.

Korai magömlés - Még mindig tabutémának számít

A válaszadó férfiak fele közölte, hogy szexuális problémájukról senkivel sem beszélnek, még partnerükkel sem. A hallgatás nem ritkán több mint 25 éve is tarthat. „Még most, a 21 században is tabu témának számít a korai magömlés annak ellenére, hogy az élet összes területét áthatja a nyílt szexualitás.

Ahogy a tanulmány is megállapítja az ejaculation preacox szégyenérzettel tölti el az érintettek nagy részét” – mondja Ian Banks, a tanulmány társszerzője.

A szakemberek ajánlása szerint ugyanakkor a párkapcsolaton belüli őszinteség kifizetődik: számos hosszú távon jelentkező konfliktusnak lehet elejét venni, ha a férfiak beszélnének barátnőjükkel, feleségükkel, vagy szakember, illetve önsegélyező csoportok segítségét és tanácsát kérnék ki.

„A korai magömlés egy szexuális jellegű egészségi probléma, ami – számos betegséghez hasonlóan – sikeresen kezelhető. Első lépés az őszinteség, hogy az érintettek bevallják saját maguknak is, hogy valami nem stimmel, s második lépésben tudniuk kell megnyilvánulniuk vele kapcsolatban” – hangsúlyozza Banks.

(WEBBeteg - K.J. Forás: fitforfun.de)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.