• Korai magömlés: gyógyszerrel leküzdhető?

    Szerző: WEBBeteg - K. J. fordító

    A rendszeresen korai magömlés számos párkapcsolat végét jelenti. A jelenség minden ötödik férfit, s így közvetve minden ötödik nőt érint, ám egy új tabletta megoldhatja a problémát.

    Talán a legtöbb érintett férfi tiltakozik azellen, hogy a korai megömlést betegségként vagy funkciózavarként kezeljék, a legújabb kutatások szerint mégis ekként kezelendő az idegrendszerben lévő szerotonin-hiány miatt fellépő, a szakzsargonban ejaculation praecox-nak hívott jelenség.

    Hirdetés

    A szexuális élet zavarai közül az impotencia mellett a túl korai ejakuláció sújtja leggyakrabban a férfinemet, s vele együtt áttételesen a nőket is.

    A szex hatása lelkivilágunkra


    A harmonikus szexuális élet a mentális egészség szempontjából is lényeges tényező. A jó szex magabiztossá tesz, javítja a belső kisugárzást, segíti a valós, pozitív testkép kialakulását és megtartását...
    Tudjon meg többet a témáról a WEBBetegen!

    Ha tovább boncolgatjuk a statisztikát, megállapítható, hogy a 17 és 60 év közötti férfiak esetében ez a leggyakoribbnak számító szexuális zavar, amely a férfiak 20 százaléka esetében tapasztalható.

    „Az érintettek nagy száma, és a következmények szerteágazósága miatt kísérleteztük ki gyógyszerünket, amely a diszfunkciót hatásosan kezeli” – mondja Hartmut Porst, az orvosság bevezetését megelőző tanulmány elkészítésében is szerepet vállaló hamburgi szakértő.

    A tudományos anyag elkészültében világszerte 6 ezer – Európában ezer – férfi vett részt.

    Kevesebb mint 2 perc, egyenlő korai magömlés

    A szexuális zavarokkal foglalkozó szakemberek definíciója szerint amennyiben a hímvessző izgatása kezdetétől (legyen az a szexuális aktus során a hüvelybe való behatolás, vagy bármi más ingerlési mód) az orgazmusig kevesebb mint két perc telik el, kimeríti a korai magömlés fogalmát. Az egyszeri esetek természetesen nem tartoznak ide, csak ha sorozatosan következik be az idő előtti ejakuláció.

      "Mit jelent pár csepp vizelet orgazmus közben?"


    "Én egy 22 éves lány vagyok, és még szűz, de van barátom. Távolsági kapcsolatban élünk, ezért csak nagyon ritkán tudunk találkozni. A problémám mostanában kezdett jelentkezni."
    Az orvos válasza>>

    A mindennapokban a legtöbb érintett férfinek még ennyi idő sem kell, elég pár másodperc is.

    Egyikőjük így jellemzi az egyik internetes fórumon e téren tett tapasztalatait: „amikor a behatolás után hatvan másodperccel már el is mentél, az nagyjából olyan, mintha a wc-re sietve nem jutsz el odáig sem, hogy a nadrágodat lehúzd, hanem már azelőtt elvégzed a dolgod… Így igazán nincs azon mit csodálkozni, hogy miért olyan nagy azoknak a nőknek a tábora, akik nem jutnak el az orgazmus közelébe sem, ha a férfiak 25 százaléka esetében beszélhetünk a korai ejakulációról”

    A gyógyszer függőséghez vezethet?

    Természetesen számos olyan vélemény is megfogalmazódik, amely szerint az ejaculation praecox nem számít betegségnek. E tábor úgy véli, hogy a jelenség helyett inkább annak hátterét kellene a teljesség igényével szemügyre venni: sokszor az óriási stressz vagy a belső feszültség számlájára írható az idő előtt befejeződő aktus. 

      A korai magömlés - okok és technikák


    Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a férfi szándéka ellenére nem tudja megfelelően kontrollálni magömlésének idejét, és a hüvelybe hatolás előtt, illetve azt követően rövid időn belül, a partner kielégülése előtt következik be a magömlés.
    Okok és technikák>>

    A korai magömlés gyógyszeres kezelésének ellenzői óva intenek mindenkit attól, hogy az újdonsült gyógyszert egyfajta lifestyle-drgoként arra használja fel, hogy az amúgy kellően hosszú szexet még tovább nyújtsa. Manfred Schubert-Zsilavetz, a Fankfurti Egyetem gyógyszerész professzora – aki maga is a gyógyszeres kezelés ellenzője – szerint nem zárható ki az sem, hogy a gyógyszer hosszú távon történő szedése során pszichés mellékhatások lépnek fel, hiszen az orvosságot nem kúra jelleggel, hanem „életfogytig” kell szedni, ám az ilyen távú gyógyszeres kezelés bizonyos fajta függőség kialakulásához is vezethet.

    Emellett a gyógyszer sem ígér egész éjszakán át tartó szeretkezést, hanem csak bizonyos ideig tolja ki a férfi orgazmusának időöpontját.

    Az egyik internetes hozzászólás röviden, de nagyon frappánsan fogalmaz: „egy perc helyett a tablettával kapsz hármat. És annyi idő már elég?!”

    A szakemberek ennek megfelelően mindenkinek azt tanácsolják mindenkinek, aki az új szert ki szeretné próbálni, hogy mielőtt hozzáfog, mindenképpen próbáljon más megoldást keresni problémájára: vagy egyéni, vagy párterápiás módszerekkel.

    A gyógyszer tesztelésének eredménye

    Az ejakuláció időpontját késleltető gyógyszer tesztelésében olyan párok vehettek részt, amelyek férfi tagja minden egyes aktus során tapasztalta magán a korai magömlést, tehát jóval kevesebb idő kellett neki a csúcspontig, mint két perc – az idő mérésére a partnereket kérték meg.

    A szer használatával ez az idő jelentősen megnövekedett, s ez kimutatható hatással bírt a pár szexuális életének minőségére, s azzal együtt a női partner kielégülésének lehetőségére is.

    „Nem árt szem előtt tartani, hogy az e szexuális zavarban szenvedő férfiak partnereinek vannak értelemszerűen nagy arányban orgazmus-problémái. Mindent összegezve ott tartunk, hogy a nők 30-40 százalékát is érintheti ez, ami extrém aránynak számít” – mondja Hartmut Porst professzor, aki a Priligy névre keresztelt, az ejakulációt késleltető készítmény tesztelésében is részt vett.

    A jelenlegi készítmény előtt számos antidepresszánssal kísérleteztek a szakértők. A depresszió ellen felírt készítmények mellékhatásaként – szinte véletlenül – fedezték fel, hogy azok a férfiak, akik ilyen jellegű gyógyszereket szedtek, jóval lassabban jutottak el a szexuális csúcspontra.

    Amikor ez megerősítést nyert, akkor fogalmazódott meg egy hasonló hatású készítmény elkészítésének szükségessége, amelyet azonban nem kellene minden nap szedni, csak alkalomszerűen, s amely mellékhatások nélkül egy az egyben távozik a szervezetből.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ennek ellenére a korai ejakuláció ellen kikísérletezett szer nem minden mellékhatás-nélküli: a leggyakoribbnak a szédülés, fejfájás, émelygés és hasmenés számít, ám ezek mindegyike enyhe jellegű, és csak az első pár alkalommal tapasztalható.

    A résztvevő férfiak döntő többsége bizonyult messzemenőkig elégedettnek az eredménnyel, s ezt partnernőik többsége is megerősítette.

    (WEBBeteg - K.J., Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos)

    Legutóbb frissült: 2009.07.07 06:33
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Korai magömlés: Hogyan segíthet a párjának?

    A korai magömlés problémája bármely életkorú férfit érinthet, leggyakrabban azonban a szexuális élet kezdetén, illetve időskorban jelentkezik. Tizenéves fiúknál, fiatal felnőtt férfiaknál normális jelenség lehet, ha viszont állandósul, kórosnak tekinthető. Mit tehet, ha párja is ezzel a problémával küzd?

    A korai magömlés lehetséges okai

    Mit lehet tenni korai magömlés ellen? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Hogyan kontrollálja a korai magömlést?

    A korai magömlés világszerte rengeteg férfit érint, ez a leggyakoribb szexuális probléma a 40 év alattiak körében. Fontos megérteni, megismerni a probléma mögött meghúzódó testi-lelki okokat, ám amíg ez megtörténik, szerencsére számos technika segít a korai magömlés késleltetésében vagy megszüntetésében.

    Korai magömlés - okok és technikák

    Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a férfi szándéka ellenére nem tudja megfelelően kontrollálni magömlésének idejét, és a hüvelybe hatolás előtt, illetve azt követően rövid időn belül, a partner kielégülése előtt következik be a magömlés.

    A korai magömlés otthoni kezelése - Tanácsok, hogy tovább tartson az aktus

    A korai magömlés, vagy az ejakuláció azelőtt, hogy azt a partner is szeretné, gyakori probléma, mellyel a legtöbb férfi találkozik élete valamelyik szakaszában. Számos dolog befolyásolja, hogy mikor következik be az ejakuláció, de néhány módszerrel, illetve extrém esetben gyógyszeres beavatkozással kontrollálható. Íme néhány stratégia, amivel javíthatja szexuális teljesítményét, és a korai magömlését.

    Férfititkok - Őszintén a korai magömlésről

    A nemi élet örömtelisége jelentős mértékben függ az egyén szexuális ismereteitől, a kapcsolattól, a partnerek testi és lelki érettségétől, gátlásaitól. A szexuális viselkedést ugyanúgy tanulni illetve tanítani kell, kellene, mint az étkezést, járást, olvasást.(x)

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.