Miért került Cseh László kórházba?

MTI
megjelent:

Cseh Lászlót kórházba kellett szállítani a repülőtérről, miután a magyar úszóválogatott csütörtökön megérkezett a római világbajnokságra.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a pekingi olimpia háromszoros ezüstérmese már Ferihegyre is rossz bőrben érkezett, s aztán egyre rosszabb állapotba került.

Ruza József csapatvezető semmit sem bízott a véletlenre: mentőt rendeltek a versenyzőnek, hogy a lehető leggyorsabban megkapja a szükséges kezelést. A sportolónak rendkívül súlyos hasmenése van, rázza a hideg - a kiszáradást meggátolandó kellett sürgősen infúziót, illetve a diagnózistól függően gyógyszeres kezelést kapnia - áll a szövetség hírlevelében.

A kiszáradás tünetei
Kiszáradásnak (dehidráció) nevezzük azt az állapotot, mikor a szervezet víztartalma csökken. Háromféle formában fordulhat elő, amelyeket az alapján különíthetők el, hogy a víztartalom csökkenését kíséri-e az ásványi anyag egyensúly felborulása, és milyen irányban.
A kiszáradás tünetei

Egyelőre bizonytalan, hogy a történtek milyen hatással lesznek Cseh római szereplésére, Kiss László szövetségi kapitány szerint ezt csak az orvosi szakvélemény ismeretében lehet felelősséggel megmondani.

"Szörnyű, hogy az egész edzőtáborozás során még csak egy köhögés sem volt, most viszont ez történt" - mondta a szakvezető, hozzátéve, hogy Csehéknél szerda este családi vacsora volt, és a társaságból senki sem lett rosszul reggelre, kivéve Cseh Lászlót.

Csehnek először jövő kedden kell(ene) rajtkőre állnia Rómában, a 200 méteres pillangóúszás előfutamában.

A kiszáradás tünetei

kedd délelőtt: 200 pillangó előfutam, délután: 200 pillangó középdöntő.
szerda délelőtt: 200 vegyes előfutam, délután: 200 pillangó döntő, 200 vegyes
középdöntő jövő csütörtök délután: 200 vegyes
döntő jövő vasárnap délelőtt: 400 vegyes előfutam, délután: 400 vegyes döntő

(MTI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.