A dohányosok harmada a kutyája kedvéért leszokna

Szerző: Független Hírügynökség

Egy amerikai felmérés szerint a dohányosok csaknem egyharmada kész volna leszokni a cigarettáról a négylábú barátja kedvéért. Erről kedden adott hírt a BBC brit közszolgálati portál.

A kutatást online készítették, 3.300 kutya- vagy macskatartó részvételével. A válaszolók egyötöde dohányos, akik átlagosan 13,5 szál cigarettát szívnak naponta.

A dohányosok 28 százaléka deklarálta, hogy kész volna feladni a cigarettát a házi kedvenc egészsége érdekében. Csaknem 9 százalékuk kérné meg a partnerét, hogy szokjon le a dohányzásról, és 14 százalék tessékelné ki cigizni a társát a lakáson kívülre - a kutyus vagy a cicus miatt.

A nem dohányos kisállattartók 16 százaléka kérné partnerétől a leszokást, és egynegyede mutatna ajtót a másiknak pöfékeléshez.

A kutatók szerint a felvilágosítóknak érdemes odafigyelniük erre a tényre, mert az állattartók nagyon odaadóak, ha a kedvencükről van szó. Náluk talán előbb lehet célt érni azzal az érvvel, hogy passzív dohányzás árt a négylábúaknak, mint azzal, hogy árt más embereknek.

(Független Hírügynökség)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Anafilaxiás sokk Anafilaxiás sokk

Milyen tünetekről ismerhetjük fel? Mit tegyünk anafilaxiás sokk esetén?

Macskajaj - Mi az, ami segíthet?

Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak...

Egészségügyi és biztonsági tippek...

A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is...

Cigaretta - 4000 kémiai vegyület...

A cigarettásdobozokon feltüntetett vegyi anyagok csak töredékét jelentik annak, ami valójában a dohányosok szervezetébe jut. Körülbelül 4000...

Az otthon veszélyei: a harmadlagos...

Az, hogy a dohányzás gyakorlatilag minden szervünket közvetve károsítja, mindenki számára nyilvánvaló. Ugyanakkor kevésbé ismert, hogy a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.