• A dohányosok harmada a kutyája kedvéért leszokna

    Szerző: Független Hírügynökség

    Egy amerikai felmérés szerint a dohányosok csaknem egyharmada kész volna leszokni a cigarettáról a négylábú barátja kedvéért. Erről kedden adott hírt a BBC brit közszolgálati portál.

    A kutatást online készítették, 3.300 kutya- vagy macskatartó részvételével. A válaszolók egyötöde dohányos, akik átlagosan 13,5 szál cigarettát szívnak naponta.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A dohányosok 28 százaléka deklarálta, hogy kész volna feladni a cigarettát a házi kedvenc egészsége érdekében. Csaknem 9 százalékuk kérné meg a partnerét, hogy szokjon le a dohányzásról, és 14 százalék tessékelné ki cigizni a társát a lakáson kívülre - a kutyus vagy a cicus miatt.

    A nem dohányos kisállattartók 16 százaléka kérné partnerétől a leszokást, és egynegyede mutatna ajtót a másiknak pöfékeléshez.

    A kutatók szerint a felvilágosítóknak érdemes odafigyelniük erre a tényre, mert az állattartók nagyon odaadóak, ha a kedvencükről van szó. Náluk talán előbb lehet célt érni azzal az érvvel, hogy passzív dohányzás árt a négylábúaknak, mint azzal, hogy árt más embereknek.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült: 2009.02.12 08:17
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Alkohol, dohányzás, koleszterin és az Alzheimer-kór

    Az Alzheimer-kór jellemzően időskorban kialakuló betegség. Változik a magatartás, beszűkül a gondolkodás - hétköznapi nyelven gyakran időskori elbutulásként szokták emlegetni.

    Leszokás a dohányzásról - Milyen szerek segíthetnek?

    A cigarettázás bizonyos szempontból szenvedélybetegségnek tekinthető. Vannak helyzetek, amikor a dohányzás, illetve annak hiánya kellemetlen lehet a dohányos számára, és az is lehetséges, hogy a pöfékelő jelent kellemetlenséget a környezete számára.

    Szoptató anyák kiegyensúlyozott táplálkozása

    Az anyatej a csecsemő legideálisabb tápláléka, amely a fejlődésükhöz szükséges anyagokat a legmegfelelőbb mennyiségben, összetételben és legkönnyebben emészthető formában tartalmazza.

    Dohányzás - A leszokás módszerei

    A dohányosok - akár hiszik, akár nem - nikotinfüggőségben szenvednek. A cigarettázás során felszabaduló káros anyagok számos betegség okozójaként károsítják az egészséget és megrövidítik az illető életét.

    10 tipp a dohányzásról való leszokáshoz

    Abbahagyom a dohányzást - bizonyára sokaknak ismerősen hangzik ez a fogadkozás. Cikkünkben olvashat néhány tanácsot, melyek megkönnyítik búcsúját a cigarettától.

    Mi hajlamosít a tüdőrák kialakulására?

    A tüdőrákos megbetegedés közel 90 százalékáért a dohányzás felelős, ráadásul a tüdőrák kialakulásának a kockázata egyenes arányban áll az elszívott cigaretták számával és a dohányzás időtartamával. Tehát fokozottan hangsúlyozni kell a dohányzásról való leszokás szerepét a tüdőrák kialakulásának a csökkentésében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.