A dohányosok harmada a kutyája kedvéért leszokna

Független Hírügynökség
megjelent:

Egy amerikai felmérés szerint a dohányosok csaknem egyharmada kész volna leszokni a cigarettáról a négylábú barátja kedvéért. Erről kedden adott hírt a BBC brit közszolgálati portál.

A kutatást online készítették, 3.300 kutya- vagy macskatartó részvételével. A válaszolók egyötöde dohányos, akik átlagosan 13,5 szál cigarettát szívnak naponta.

A dohányosok 28 százaléka deklarálta, hogy kész volna feladni a cigarettát a házi kedvenc egészsége érdekében. Csaknem 9 százalékuk kérné meg a partnerét, hogy szokjon le a dohányzásról, és 14 százalék tessékelné ki cigizni a társát a lakáson kívülre - a kutyus vagy a cicus miatt.

A nem dohányos kisállattartók 16 százaléka kérné partnerétől a leszokást, és egynegyede mutatna ajtót a másiknak pöfékeléshez.

A kutatók szerint a felvilágosítóknak érdemes odafigyelniük erre a tényre, mert az állattartók nagyon odaadóak, ha a kedvencükről van szó. Náluk talán előbb lehet célt érni azzal az érvvel, hogy passzív dohányzás árt a négylábúaknak, mint azzal, hogy árt más embereknek.

(Független Hírügynökség)

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.