Házikedvenc téma

Terápiás állatok, házi kedvencek, a lélek gyógyítói

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2021-10-04 13:05
Háziállat
Ön is szereti az állatokat? Ha igen, akkor biztosan tapasztalta már, hogy a kutyák, lovak, macskák és a többi házi vagy szelíd(ített) állat közelsége milyen csodálatos hatással van ránk: nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak vagyunk, ami testi egészségünkre is pozitívan hat. Lássuk, hogyan segítik ma a betegek gyógyulását.

A paraszimpatikus idegrendszer erősítése

Több mint TestŐr - 2019-04-08 16:05
Akinél aktív a paraszimpatikus idegrendszer, azoknál az embereknél általában megállapítható, hogy kisebb a gyulladásszint a szervezetükben. A magas gyulladásszint számos betegség kiváltó oka lehet. A paraszimpatikus idegrendszer aktivitását a jógán, a meditáción, a testmozgáson kívül a házi kedvencek simogatásával is lehet aktiválni. Így elmondható, hogy a cicák, kutyák simogatása jótékonyan hat az emberre.

Egyre nagyobb divat a kutyamosó

Több mint TestŐr - 2019-03-21 16:26
A jóléti társadalmakban nemcsak az emberekhez kapcsolt luxusszint növekszik, de természetes ma már, hogy kutyák számára is kapható ruha, cipő vagy akár hordozótáska. Emellett nemcsak orvoshoz, de kutyamosóba is vihetjük kedvencünket. Természetesen a kutyák számára is felüdülés egy ilyen frissítő zuhany. A kutya higiéniája a család higiéniájához is hozzájárul.

Házi kedvencek által terjesztett betegségek

WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus - 2017-06-18 17:25
Az állatoktól - kutyáktól, macskáktól, más házikedvencektől vagy vadon élő állatoktól - elkapható fertőző betegségek száma száz felett van.

H1N1: házikedvencekre is veszélyes lehet a vírus!

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2009-11-07 21:10
Pozitív lett a H1N1 teszt egy 13 éves, iowai kandúrnál. Az orvosok elmondása szerint ez az első ismert eset, mikor a macska a gazdától elkapta a sertésinfluenza vírust.

A dohányosok harmada a kutyája kedvéért leszokna

Független Hírügynökség - 2009-02-12 08:17
Egy amerikai felmérés szerint a dohányosok csaknem egyharmada kész volna leszokni a cigarettáról a négylábú barátja kedvéért. Erről kedden adott hírt a BBC brit közszolgálati portál.