• Megtalálja a beteget a GPS

    Szerző: VJM.hu/DailyMail

    GPS-szel rendelkező cipőket árusítanak Nagy-Britanniában, a berendezés segít meghatározni az Alzheimer-betegek helyzetét, akik így nagyobb szabadságot kapnak, a családtagok pedig kevésbé aggódnak.

    Hirdetés

    Az Alzheimer-kórral küzdők családtagjainak egyik legfőbb aggodalma, hogy a betegek gyakran elveszítik tájékozódásukat a zavartság miatt. A lábbelibe egy miniatűr GPS-t építettek be, hasonlót az autókban használt rendszerekhez, így pontosan ki lehet majd deríteni, hol tartózkodik az illető.

    További jó tulajdonsága a cipőnek, hogy ha a beteg átlépi a biztonságos zóna határait, a családtagok riasztást kapnak e-mail vagy más üzenet formájában, aztán egy okostelefonra vagy számítógépre letöltött alkalmazás segítségével megkereshetik az elveszett beteget.

    A cipő sarkában helyezték el a gyártók

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Láthatatlan és érezni se lehet, elemmel működik, és egy SIM kártyát is tartalmaz, ami lenyomozza a viselőjét. Körülbelül kétnaponta kell tölteni a cipőt, a folyamat mintegy két órát vesz igénybe.

    A cipőt eleinte hosszú távú futóknak tervezték, de megváltoztatták a gyártást, miután a tesztek során kiderült, hogy milyen előnyökkel járhat az Alzheimer-betegek számára. A cipő rendkívüli segítség lehet, mert statisztikák szerint ha az elveszett páciens nem kerül elő az első 24 órában, több mint valószínű, hogy komolyan megsérül.

    (VJM.hu/DailyMail)

    Legutóbb frissült: 2012.10.19 18:37
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Alzheimer-kór: Mit tehet a betegért?

    Az Alzheimer-kór legismertebb tünete a memória fokozatos romlása, ezért a betegséget sokszor azonosítják a feledékenységgel. Fontos azonban tudni, hogy a betegség nem áll meg az emlékezőképesség elvesztésénél, hanem az élet minden területére hatással van.

    Alzheimer-kórral járó kellemetlenségek

    A gondolkodási és kognitív funkciók Alzheimer-kórral járó beszűkülése jelentősen megnehezíti az érintettek mindennapjait. Hazánkban jelenleg kétszázezer ember szenved ebben a betegségben.

    Ön is cukorbeteg? Rengeteget segíthet, ha sportol!

    A fizikai aktivitás kedvezően befolyásolja az anyagcserét, cukorbetegségben ennek különösen nagy jelentősége van. A testmozgás javítja a közérzetet, a sejtek érzékenyebben reagálnak az inzulinra, az inzulinrezisztencia mérséklődik, és a vércukorszint beállítása könnyebbé válik. Ezenkívül a testmozgás és a sport a túlsúly csökkentését is segíti.

    Alzheimer-kór - A kognitív képességeket támogató speciális terápiás módszerek

    Az Alzheimer-kór kezelése terén az utóbbi években nagy előrelépés történt. Összegyűjtöttük, hogy jelenleg milyen kezelési módszerek érhetőek el.

    Szellemi leépülés és életmód - Mindenütt jó, de legjobb otthon

    Szellemi leépüléses állapotok kezdődhetnek hirtelen jelleggel, de lehetnek többéves, lassan induló, és az évek múlásával kiterebélyesedő folyamatok eredménye is. Előbbire példa a stroke, utóbbira az Alzheimer-kór.

    Demenciabarát Mosonmagyaróvár: ha tudjuk, mi a diagnózis, segíthetünk!

    Hiány van ma Magyarországon a demenciával kapcsolatos tudásból, a hasznos, hétköznapi információkból. Mosonmagyaróvár élen jár egy néhány éve indult kezdeményezésben, amely akár minden városban megvalósulhatna. Zimmerer Károlynéval, a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény vezetőjével beszélgettünk.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.