Microvascularis károsodás

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi MR lelet értelmezésében kérem a segitségét. Szorongó ember lévő aggódom, hogy Alzheimer kórtól, demenciától kell-e tartanom. A vizsgálat bal oldali, fartájékról induló zsibbadás (inkább bizsergés) , izomrángás panaszaim miatt készült, ami már több mint fél éve tart.

Dr. Fehér Gergely válasza Alzheimer-kór témában

Kedves Kérdező!

Ennyiből nehéz bármit is mondani. A leírt eltéréseket leggyakrabban vérnyomás-betegség, cukorbetegség vagy migrén kapcsán látjuk, feltehetően nincs összefüggésben az Ön által leírt panaszokkal, de ez inkább csak erős tippnek, semmint végső diagnózisnak tekinthető részemről. A bizsregés és zsibbadás semmiképpen nem tekinthető egyebekben Alzheimer kór jelének.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. július 03., 16:38; Megválaszolva: 2022. július 05., 09:44
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Demenciáben szenvedő ellátása
Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! Tanácsát szeretnénk kérni egy rokonommal kapcsolatban, aki 79 éves nő. Körülbelül 4 éve lehetett észrevenni...
Időskori álmatlanság
Kedves Doktornő! Édesanyám 85 éves. Glaucoma miatt látását szinte teljesen elvesztette, majd szellemileg is leépült (Alzheimer típusú dementia)...
Alzheimer kór
Jó napot! A barátom húsz éves, idén töltötte be. Nemrég engedték haza a neurológiáról. Holnap vissza kell mennünk vérvételt csináltatni....
Alezheimer kor gyogyitása
Azzal a kéréssel fordulok önökhöz ha tudnak segitsenek a férjemnek alezheimer kor betegséget állapitotak meg Miskolcon. A betegségét egyenlöre csak...
Alzheimer
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 55 éves férfi vagyok.Erős visszaemlékezési problémám miatt fordulok Önhöz. Az utóbbi hónapokban a rövid távu...