• Stressz és a homeopátia

    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    Szerző:
    WEBBeteg

    Napjaink rohanó világában egyre több stressz ér minket, melyek különböző tünetek formájában öltenek testet. Mivel időnk kevés, sokszor nincs arra lehetőségünk, hogy leüljünk, átgondoljuk a dolgokat vagy kimozogjuk magunkból a feszültséget. Gyerekek esetében pedig ez még nehezebben megoldható. Ugyanakkor vannak problémák, melyek megoldása ezektől jóval komplexebb és a megoldásukhoz külső segítségre van szükségünk.

    A megoldáshoz vezető utat mindenki maga találja meg, több alternatív illetve hagyományos módszer létezik. Manapság az emberek érdeklődése egyre inkább az alternatív módszerek felé fordul, szemben a hagyományos terápiával. Ennek oka nem véletlen, mindnyájan szeretnénk megoldani természetes módszerek segítségével a problémáinkat, és csak legvégső esetben nyúlni a hagyományos, mellékhatásoktól nem mindig mentes medicina eszköztárához.

    Hirdetések

    Mindennapi stressz


    A stressz különböző ingerek hatására az emberi szervezetben bekövetkező válaszreakció. A stressz-betegséget napjaink népbetegségének tartják, azonban már évezredekkel ezelőtt is ismert volt. Ilyen válaszreakciók alakultak ki őseink mindennapjaiban az élelem megszerzése kapcsán előforduló veszélyhelyzetek esetén.
    Hogyan kezelhető a stressz?>>

    Milyen tüneteket is okozhat a stressz?

    Gyakori tünet a lelki, testi szinten jelentkező feszültségérzés, szorongás, hangulatingadozás, álmatlanság, alvászavar, fogyás, hízás (a nem evés vagy a túlevés miatt), a koncentrációképesség az éberség csökkenése, beszűkült tudatállapot. Érdekes, de már gyermekkorban is találkozunk a stressz tüneteivel. Gyakran kérdezik a szülők, hogy mitől van ez. Sokszor a legszuperebb családokban is stresszes lehet a gyerek, mert a lelkét valami apró kis esemény – ami számunkra jelentéktelennek tűnik – megzavarja (pl. a közösségben, de sajnos ott vannak a szétzilált családok, haláleset, súlyos betegség előfordulása), mely a gyermek szeme előtt zajlik, és sorolhatnánk tovább.

    Homeopátia a gyermekgyógyászatban


    Szülőként gyakran dilemma előtt állunk, mikor gyermekünk megbetegszik. Elgondolkozunk, hogy mivel tennénk jót. Van aki antibiotikum párti, mások inkább természetes módszerekkel szeretnék gyermeküket meggyógyítani. Ugyanakkor nem egyszer előfordul, hogy bár gyógyszerek sokaságát beszedte a gyermek, még mindig fáj a torka. Általában ilyenkor fordulunk a homeopátiás gyógymód felé.
    Homeopátia a gyermekgyógyászatban>>

    Gyermekek esetében a stressz sokszor rejtettebb tünetek formájában jelentkezik, mint a felnőtteknél: gyakori a reggeli (iskolába, óvodába indulás előtti) hasfájás, hányinger, hányás, hasmenés. Gyakori gond a széklet, sőt, nem egyszer a vizelet visszatartása is. A fejfájás, körömrágás, éjszakai bevizelés már egyértelműbb tünetek.

    Stresszoldás és homeopátia

    A megoldások között lavírozva – ha gyors és hathatós segítségre vágyunk – a homeopátia kiváló megoldásnak bizonyul. Különösen gyermekek esetében, de a felnőtteknél sem mindegy, hogy a probléma orvosolására milyen módszert választunk. Melyek a főbb szempontok a megoldási lehetőségek közötti mérlegelés során? Elsődleges, hogy a módszer hatékony legyen, ne legyen mellékhatása, ne lehessen hozzászokni, lehetőség szerint természetes alapú szer legyen, gyerekek esetében nem mindegy az sem, hogy milyen az íze a készítménynek, azaz mennyire szívesen veszi be a gyermek.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A tapasztalatok alapján a homeopátiás készítmények ebben remek megoldást nyújtanak. Több kis betegem esetén oldott már meg hihetetlenebbnél hihetetlenebb panaszokat ilyen készítmény. A homeopátiás termékek hitelességét az is bizonyítja, hogy egy 3 éves vagy annál fiatalabb gyermek problémájának a megoldásában nem gondolhatjuk, hogy azért segített rajta a készítmény, mert hitt benne.

    Felnőttek esetében is számos visszajelzés van arról, hogy a homeopátiás szerek segítségével tudott aludni, nyugodtan, tiszta tudattal, koncentráltan dolgozni, vizsgázni. Nem mindegy, hogy mit választunk, de a választás lehetősége a kezünkben van.

    (WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az asztma kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    Az asztmás rohamok kialakulása csökkenthető a megfelelő kezeléssel!

    Munkahelyi stressz ellen

    Dr. Dinya Zoltán

    Tekintse meg pszichiáterünk tanácsait, amikkel csökkenthető a stressz!

    Stressz és betegség - A betegség stresszel jár

    Sok elhúzódó betegséggel ellentétben a megfázásból és az influenzából általában egy-két hét alatt fel lehet épülni. Mindez azonban...

    Ön is kávéfüggő?

    A koffein a világ két legelterjedtebben használt pszichoaktív drogjának egyike a másik az alkohol. Az, hogy pszichoaktív, azt jelenti, hogy...

    A diffúz hajhullás okai és kezelése

    Diffúz hajhullásról akkor beszélünk, ha a haj elszórtan, a fejbőr egész területéről hullik. Az átmeneti hajhullás másik nagy...

    Milyen hatással van testünkre a stressz?

    Attól függ, hogy a stressz mekkora megterhelést jelent szervezetünknek és hogy milyen károkat okoz, hogy rövid vagy hosszú távon vagyunk-e...

    Szenvedélyek rabságában

    A cím nem egy szerelmi történetet takar, bár ezek a kapcsolatok is sajnos gyakran életreszólóak. Tönkrement házasságok, széthullott...

    Függőség: mit lehet tenni?

    Egy korsó sör elfogyasztását a barátokkal a hétvégén, néhány szelvénnyel játszott LOTTO-játékot természetesen nem tekintünk...

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA