Orgazmus közben fellépő fejfájás - Az orvos válaszol

Dr. Bessenyei Mónika
szerző: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus - WEBBeteg
megjelent:

Szex közben a csúcs felé közeledve a halántékom és a homlokom majd szétdurran, olyan érzés mintha szét akarna szakadni. Kérdésem, hogy mi okozhatja ezt? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt kérdező!

Önnek nagy valószínűséggel úgynevezett orgazmushoz kapcsolódó fejfájása van, mely egy jóindulatú fejfájás. Két típusát ismerjük: az első típusra tompa fájdalom jellemző, mely még az orgazmus előtt kezdődik, a másik típus egy hirtelen jelentkező, erős fájdalom, mely az orgazmus alatt lép fel.

Az erősebb fájdalom eltarthat 12 óráig is, míg az enyhébb akár napokig is érezhető. Nem érdemes a fejfájás teljes elmúlásáig újból szeretkezni, mivel erősödhet vagy kiujúlhat a fájdalom. A fejfájás általában 30 éves kor után kezdődik, és a férfiaknál gyakoribb.

Gyakran a szexuális aktus után, vagy ha passzívabban vesz részt az aktusban, a fejfájás enyhül vagy megszűnik. Kezelésére az indometacin tartalmú gyógyszer a hatásos.

Aktus előtt 1 órával bevéve megakadályozhatja a fájdalom kialakulását. Mindenképpen tanácsos egy fejfájás szakrendelést felkeresnie, ahol javasolhatják Önnek ezt a típusú gyógyszert és kizárhatnak esetleg más okot.

Forrás: WEBBeteg
Orvos szakértőnk: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.