Maszturbálás és a prosztata egészsége

WEBBeteg
megjelent:

Ausztrál kutatók szerint a maszturbálás jót is tehet a férfiak egészségének. 2250, 20 és 50 év közötti férfi vizsgálata után arra a megállapításra jutottak, hogy a prosztatarák kialakulásának esélye csökkenthető a gyakori maszturbálással.

A kutatásban résztvevők közül 1000 főnek volt prosztatarákja, míg 1250-nek nem. A felmérés eredménye szerint, a legtöbbet maszturbálók esetében fordult elő a legkevesebb prosztatarákos megbetegedés. Ez azt jelenti, hogy akik heti ötször, vagy annál több alkalommal végeznek önkielégítést, mintegy harmadára csökkenthetik ezzel a betegség kialakulásának esélyét.

Emellett hangsúlyozzák, hogy a túl aktív szexuális élet növeli a nemi úton terjedő betegségek kialakulásának kockázatát, ezáltal a rákos megbetegedést. A maszturbálásnak ezzel szemben nincsenek ilyen jellegű negatív következményei, sőt, a hagyományos aktushoz képest több karcinogéntől (rákkeltő anyag) szabadít meg.

Teóriájukat azokkal a megfigyelésekkel támasztják alá, mely szerint a karcinogének a prosztata ejakulációs váladékában raktározódnak. Ez többek között káliumot és citromsavat is tartalmaz, melyek nagy koncentrációban a rákos megbetegedéseknek kedvező környezetet jelentenek.

Ezt a feltételezést követve az ausztrál tudósok úgy vélik, gyakori maszturbációval ezek a karcinogének "kimoshatók" a szervezetből, így csökkentve a prosztatarák kialakulásának esélyét.

(WEBBeteg - Cs. K.; Forrás: newsscientist.com)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.