• Anyatej csökkenése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 5 hete szültem császármettszéssel, 2. napon beindult a tejelválasztás, 3 hétig minden rendben volt, majd 2 hete drasztikusan lecsökkent az anyatej mennyisége. Sajnos kénytelen voltam társzerrel pótolni a hiányt és ennek az lett az oka, hogy ellustult a baba. A konkrét kérdésem: 6 éve volt pajzsmirigy műtétem, hideg göb miatt kivették a bal oldali lebenyt, a hormonszintek mindíg határértéken belül voltak, csak látens tüneteim voltak: enyhe hízás, szapora szívverés, izzadás, hullámzó kedély állaőot. Mivel szerettünk volna gyereket, elmentem orvoshoz, aki prolaktin szint csökkentésére írt fel gyógyszert. Szedtem Clostybegt-et, Bromocriptint, majd kaptam 1 tüszőrepesztő injekciót. Most mivel 2 hete sok gondom van a szoptatással, szeretném tudni a fenti dolgok mennyire vannak hatással a jelenlegi prolaktinszintemhez, befolyásolni lehet-e, amennyiben van hormoneltérésem és milyen vizsgálatot javasol? Sokat próbáltam visszaállítani a tej mennyiségét, de csak elenyésző része a 3 héttel ezelőttinek. Kérem mielőbbi válaszát, javaslatát! Köszönettel:

        Dr. Fekete István válasza a szoptatás témában

        Kedves Hölgyem A fogantatás körüli történéseknek már semmilyen hatása nincs az Ön jelenlegi szoptatási gondjaihoz. Ha a gyermeket pótolja, akkor a kicsi kevesebbet szopik, ez pedig automatikusan a tejelválasztás csökkenéséhez vezet. Ha a melleit kellő stimulus éri, akkor beindul újra a tejtermelése.


        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 03., 09:17; Megválaszolva: 2011. március 07., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés