• Gyermek éjszakai sírása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő, A 14 hónapos kisfiunk éjszakai alvásával kapcsolatban keresem önt. Amióta megszületett eléggé anyás, ami nem változott sokat a 14 hónap alatt. Egy normálisan fejlődő, normális határon belül eléggé aktív kiegyensúlyozott gyerekről van szó. Az éjszakai alvás az egyedüli problémánk. Az esti lefekvéssel semmi probléma nincs. Letesszük betakarjuk, lassan kijövünk ő pedig alszik a külön kis ágyában. A nagy probléma az, hogy minden éjszaka kettő és három óra körül felébred és addig nem hajlandó elaludni még szopit nem kap. Ha megkapta azonnal alszik tovább. Próbáltuk már, hogy vizzel helyettesítjük, de nem sikerült. Ha nem kapja meg a szopit akkor ordítás van. Próbáltuk már, hogy a feleségem helyett én veszem fel, hogy ne érezze a tej szagát, de akkor is bömbölés a vége. Egyszer elkezdtük három napon át csinálni, hogy a feleségemmel egymásnak adtuk a síró gyereket még meg nem nyugodott és el nem aludt. Másfél óra múlva sikerült elaltatni. Három nap után abba kellett hagynunk, mert megfázott és beteg lett, így nem volt szívünk tovább csinálni. Nappal két alvás kell neki, próbáltuk kihúzni, hogy egy legyen, de így is megmaradt az éjszakai ébredés. Próbáltuk azt is, hogy jól megetetjük este (elég jó avő amúgy is), de így sem múlt el a dolog. A lényeg, hogy nem a lefekvéssel van a baj, soha még nem aludta végig az éjszakát és mélyen bele van rögződve, hogy éjjel felébred akkor szopizni kell. Azt szeretném kérdezni, hogy tud-e bármilyen más megoldást technikát erre problémára? Köszönettel: Zoltán

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Szoptatás témában

        Tisztelt kérdező! Ha ennyire igényli és csak egy alkalommal ébred fel, sokkal egyszerűbb szoptatni mint harcolni. El fogja hagyni, de még kicsi.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2016. augusztus 17., 12:06; Megválaszolva: 2016. augusztus 17., 22:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: