• Mell probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy kisfiam születése után, ami már 18 hónapja tart. A jobb mellem jóval kisebb mint a bal és csak a bal mellemet fogadja el. A bal mellemből már régtapasztalom, hogy vizes fehér tej jön, viszont a jobb mellem duzzadt és sárga sűrű tejet észlelek. És csak a bal mellemet fogadja el. Ez mitől lehetséges? Mennyire komoly? Előre is köszönöm.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a szoptatás témában

        Kedves Kérdező! Függetlenül attól, hogy a mellek a legtöbb nőnél nem egyforma nagyságúak, abba kéne hagyni a szoptatást másfél éves babánál. Természetes, hogy a nem lefejt vagy leszopott mell kisebb marad, fennáll a benne pangó sűrű váladék esetleges befertőződése, ami komoly mellgyulladást eredményezhet. A babának már nincs anyatejre szüksége ebben a korban. Az elapasztás nem egyszerű, kérdezze meg a védőnő tanácsát. Esetleg gyógyszeresen is besegíthet az orvos a tejtermelést serkentő hormon visszaszorításával.


        Kérdés: 2016. január 31., 15:41; Megválaszolva: 2016. február 03., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: