Frontin kiürülése,szoptatás

Jó napot kívánok. Szoptató anyuka vagyok. Van egy fél éves fiam aki 70cm és 9kg. Néha tényleg csak néha,bekapok egy 0.25mg Frontint. Milyen hatással van a kicsire? Vagy van valami módszer h.a kicsinek ne ártson? Köszönöm szépen válaszát.

Dr. Vas Felícia Emese válasza szoptatás témában

Kedves Édesanya!

Szoptatás alatt biztonsággal szedhető gyógyszerek hatóanyagának ellenőrzésére ajánlom a következő oldalt: http: //www.e-lactancia.org/breastfeeding/alprazolam/product/. Ezen a honlapon a Frontin hatóanyagát, az alprazolamot beírva látható, hogy a szoptatás alatt alacsony kockázatúnak minősítik az anyatejbe történő "átjutást". Mindenképpen említse meg házi gyermekorvosuknak is, különösképpen ha gyakrabban vagy nagyobb dózisban szedné az említett gyógyszert, valamint figyelje gyermeke reakcióját a bevételt követően!

Tisztelettel,

Kérdés: 2020. október 06., 14:18; Megválaszolva: 2020. október 18., 20:28
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Bifonazol hatóanyag szoptatás alatt
Tisztelt Doktor úr /Doktornő! Bőrgombára egy alkalommal használtam Canesten plus krémet a lábamon. Jelenleg 4 hónapos babámat szoptatom.Nem vettem...
Szoptatás.
Kedves doktornő/úr.2hónapos a kislányom mindkét cicimből szopik elég erősen nagy étvággyal és mégis a bal cicimben szinte semmi tej nincs ez kb 10...
Van e teendő?
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas