Bifonazol hatóanyag szoptatás alatt

Tisztelt Doktor úr /Doktornő! Bőrgombára egy alkalommal használtam Canesten plus krémet a lábamon. Jelenleg 4 hónapos babámat szoptatom.Nem vettem figyelembe, hogy ennek a krémnek nem ugyanaz a hatóanyaga, mint a canestennek, és úgy gondoltam ezzel nem ártok. A biztonság kedvéért elolvastam a javaslatot, ami sajnos azt tartalmazza, hogy a krémmel történő kezelés ideje alatt a szoptatást fel kell függeszteni. Lehet-e káros egy alkalom után a babára? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: N.T.Beáta

Dr. Vas Felícia Emese válasza szoptatás témában

Kedves Édesanya!

Egy alkalommal történő helyi kezelés után nem várható semmi káros következmény. Javaslom ezt az oldalt, itt be tudja írni a szedett vagy alkalmazott gyógyszer hatóanyagát, és megmutatja, milyen kockázat várható:

http: //e-lactancia.org/breastfeeding/bifonazole/product/

Jól látható, hogy a bifonazol esetén ez nagyon alacsony, főleg egy alkalommal történő használat esetén.

Jó egészséget kívánok!

Kérdés: 2020. július 04., 07:42; Megválaszolva: 2020. július 07., 18:07
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Frontin kiürülése,szoptatás
Jó napot kívánok. Szoptató anyuka vagyok. Van egy fél éves fiam aki 70cm és 9kg. Néha tényleg csak néha,bekapok egy 0.25mg Frontint. Milyen...
Szoptatás.
Kedves doktornő/úr.2hónapos a kislányom mindkét cicimből szopik elég erősen nagy étvággyal és mégis a bal cicimben szinte semmi tej nincs ez kb 10...
Van e teendő?
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas