Bifonazol hatóanyag szoptatás alatt

Tisztelt Doktor úr /Doktornő! Bőrgombára egy alkalommal használtam Canesten plus krémet a lábamon. Jelenleg 4 hónapos babámat szoptatom.Nem vettem figyelembe, hogy ennek a krémnek nem ugyanaz a hatóanyaga, mint a canestennek, és úgy gondoltam ezzel nem ártok. A biztonság kedvéért elolvastam a javaslatot, ami sajnos azt tartalmazza, hogy a krémmel történő kezelés ideje alatt a szoptatást fel kell függeszteni. Lehet-e káros egy alkalom után a babára? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel :N.T.Beáta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vas Felícia Emese válasza a szoptatás témában

Kedves Édesanya! Egy alkalommal történő helyi kezelés után nem várható semmi káros következmény. Javaslom ezt az oldalt, itt be tudja írni a szedett vagy alkalmazott gyógyszer hatóanyagát, és megmutatja, milyen kockázat várható: http://e-lactancia.org/breastfeeding/bifonazole/product/ Jól látható, hogy a bifonazol esetén ez nagyon alacsony, főleg egy alkalommal történő használat esetén. Jó egészséget kívánok!

Kérdés: 2020. július 04., 07:42; Megválaszolva: 2020. július 07., 18:07
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél