Szív

Tisztelt Doktor Nő! Folyamatosan figyelemmel tartom a pulzusomat, és amikor vérnyomást mérek akkor a pulzusom soha nincs 100 alatt. Dohányzom, és fogamzásgátlót is szedek már hat éve. A 160 centim mellett 45 kiló vagyok, azt mondták az orvosok, hogy a magas pulzusszám az alkatom miatt van, és emiatt nem kell aggódnom. Mellette a vérnyomásom is 90-120 között van, a perem az jó, mert olyan 70-90 között szokott lenni. Kávét nem iszom. Arról nem is beszélve, hogy amikor hason fekszem, a fülembe hallom, hogy össze vissza ver a szívem. Ennek lehet hinni, vagy ezzel ne foglalkozzak? Mit javasol?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a magas pulzus témában

Kedves Hölgyem! Érdemes lenne kezdésnek egy rutin labor levétele és egy EKG, mert akár vérszegénység is okozhatja a panaszt, de emellett stressz, alacsony folyadékfogyasztás, szívbetegség, stb. Ezen eredmények alapján a háziorvos eldönti, hogy van-e szükség további kardiológiai kivizsgálásra.

Kérdés: 2010. augusztus 10., 08:24; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 11:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...
Ritmuszavar béta-blokkoló
Kedves Doktornő! Az orvosom felírt, hogy szedjek Bisoprolol béta-blokkolót pajzsmirigy alulműködés okozta szívpanaszokra. Már 1 hete szedek 2,5 mg-ot...