Nebilet vagy Brtaloc?

Üdvözlöm Dr.Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy voltam mindenféle kivizsgáláson, Uh, holter, terheleses ekg, 24 oras vernyomasmeres, vervetel, legzesfunkciok, mellkas rtg, es mindenhol rendben van minden, magas pulzus miatt mentem orvoshoz egy éve, de azota voltam magan kardiologusnal is, de mivel nagyon stresszes vagyok, es felmegy a pulzusom, kaptam beta blokkolot, eloszor bidocard 2.5mg, majd betaloc 10 mg 2*1, de csak egyet szedtem, es azt mondta legutobb a kardiologus, hogy egeszseges a szivem, ő azt sem látja amit elotte, (mitrl.bill kisse lazabb szerkezetu, melldo vitorlan prolapsus) igy hagyjsm el a betalocot, es szedjek magneziumot, es alkalomszeruen hasznaljak csak betalocot.De a haziorvosom most atirta a betalocot nebiletre, ma mar elkezdtem szedni mert elfogyott a betalc, mondja kerem, ha nincs szivbetegseg, miert tomnenek gyogyszerrel? Es annyit hogy terheles ekg, amikor volt en akor mar kaptam a bisocardot, az nem adott hamis eredmenyt. Ez a nebilet jobb mint a betaloc? A vernyomasom rendbe van, kiveve a pulzusom, olyan helyzetben megy fel, es reggel vannak gondjaim de ezt mondtam a kardiologusnak is, hogy reggel mGasabb, de aztan visdza megy neha magatol, de 100felett ritksn van, de olyankor ha felallok, erzem hogy beindul a szivem, ezert inkabb olyankor bevettem egy betalocot. Egyeb bajom nincs.most felek ettol a nebilettol, es en nem akarok gyogyszert. De mar 1 eve sot, tobb ideje szedem. Mindenhol azt mondtak, ideg, es tudom is, nem lep meg, de attol reggelente miert erzem hogy ha felallok hogy jobban ver, igazabol mindig akkor erzek ilyet, ha magasabb, de pl ha l is megy magatol, akkor is erzem ezt a kellemetlenseget, ha nincs betegsegem miert? Bar nem tudom hogy sokszor hat e mar a gyogyszer, vagy magamtol rendezodok. Ma reggel 115 79 84 volt, vartam mikozbe fekudtem, mertem 117 77 64, de megis ereztem kis luktetest a fejembe mikor felalltam igy bevettem a nebiletet. Szedjek gyogyszert? kell? Vagy tenyleg idegileg erzem ezeket? Ennyi vizsgalat csak kimutatta volna ha lenne bajom, sot magan orvosoknal jartam mar utolag. Ott doppler uh, color doppler, szoveti doppler, 2D vizsgalat es Uh, ahol semmi de semmi gond nem volt. Akkor is 100volt a pulzusom. Igazabol tudom hogy idegileg tonkre vagyok, de az zavar ha nincs bajom miert kell szivgyogyszer.

Dr. Molnár Dóra válasza magas pulzus témában

Kedves Kérdező, a bétablokkolók (ilyeneket kapott pulzus csökkentésre) nem teljesen egyformán hatnak, nem lehet kijelenteni melyik a jobb. Mindegyiknek megvan a maga helye a terápiás palettán. A percenkénti szívdobbanás számát (pulzusszám) is sok tényező befolyásolja egészségesekben is. Életkor, napszak, aktivitás típusa, edzettségi szint, idegállapot, elfogyasztott folyadék mennyisége, hormonális státusz, élénkítő vagy nyugtató szerek alkalmazása, sőt még a testsúly, vagy annak változása is hatással lehet a szívdobogásunkra. Lehetséges, hogy egy pszichológus többet tudna Önnek segíteni, mint egy tabletta, amennyiben tényleg nincs igazolható szervi betegség a panasz hátterében. Vizsgálat nélkül a megfelelő gyógyszer kiválasztása (ha egyáltalán szükséges) nem lehetséges. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. szeptember 16., 12:41; Megválaszolva: 2016. szeptember 17., 22:16
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Sportoláskor magas szívverés
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! sportolások alkalmával a szivverésem pár percen belül 190 körüli értékre növekszik, amíg futok, vagy más intenzív...
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák