Ritmuszavar lehet a bajom?

Kedves Doktornő! Már korábban többször írtam Önnek. Több kardiológus megvizsgált korábbi mellkasi szorítások miatt, és mindent rendben találtak. Az utóbbi időben elég jól is voltam, viszont kb. 2 hete az extráim száma megnőtt. Ma éppen vezettem, amikor nagyon rosszul lettem. Hirtelen 100 fölé ment a pulzusom, és kb. minden 5. ütés extra volt. Szorított a mellkasom, nehezen kaptam levegőt, illetve az extrákat úgy érzékeltem, mintha gyomorszájon vágtak volna, hányingerem is volt, egyszer bele is hasított nagyon a mellkasom közepébe. Megálltam, próbáltam mélyeket lélegezni, ittam, de nem akart elmúlni. Nagyjából egy órán át tartott, akkor vettem be egy fél szem béta-blokkolót, és rá 20 percre jobban lettem. Nagyon megijedtem, nem tudom mi történik velem. Az orvosok már nem vesznek komolyan, mert tényleg már 5 különböző orvos megvizsgált, és azt mondták semmi szervi bajom. De most már egyre jobban félek, mi van ha megint előjön ez a rosszullét? Mit javasol, mit tegyek? Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező, elképzelhető, hogy a bétablokkoló folyamatos szedése segítene megelőzni a rosszullétet. Elképzelhető, hogy a félelem okozta nagyobb mennyiségű stresszhormon is hozzájárul a ritmuszavar érzés kialakulásához, esetleg egy enyhe feszültség csökkentő alkalmazása is segíthet. Gyakori panasz esetén az Önhöz közeli kardiológiai központ ritmusambulanciájára kellene elmenni a további terápiás lehetőségek megbeszélésére (beutaló, időpont egyeztetés és a korábbi leletek szükségesek) . Jobbulást Kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. március 16., 17:07 ;Megválaszolva: 2016. március 19., 17:54
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ritmuszavar, reflux
Kedves Doktornő! Több mint fél éve diagnosztizáltak ritmuszavarral, kamrai és pitvari extrákkal (24 órás holter alapján napi ütések 8%-a megy...
Ritmuszavar
Szívritmus zavar a semmiből?
Terhességi szívritmus zavar
Szokatlan EKG: aggódjak?