Szívritmus zavar a semmiből?

Tisztelt Doktornő! Tegnap hajnalban megittam egy pohár vizet, majd vissza feküdtem az ágyba és szívritmus zavarom lett, ami nem akart elmúlni. Megmértem a vérnyomásom közben, 163/113 111 volt az érték. Okos órámon van EKG funkció azon is elég jól látszott, hogy össze vissza ver a szívem , illetve a vérnyomás mérő is jelezte és én is éreztem. Légszomj , szédülés , kar fájdalom nem volt. Mivel nem múlt el, ki hívtam a mentőket, bevittek a kórházba ott is fennállt a ritmus zavar. Mielőtt végeztek volna az EKG val, helyre állt a ritmus. Vettek vért, labor eredmény jó volt. Ez volt a második ilyen alkalom, de elsőnek kb. Fél óra után elmúlt. Előzmény: Nekem már egy ideje gondok vannak a belemmel, de nem tudom, hogy mi lehet. Voltam rengeteg vizsgálaton, ami mind negatív lett. Viszont mindig érzem , hogy nem jó az emésztés . Szerintem ez okozhatja ezeket . Azért gondolom, mert első alkalommal is, megittam egy pohár vizet, vissza feküdtem az ágyba és utána jött a ritmus zavar, és most is. Legtöbbször is étkezés után van ilyen , de akkor csak annyi, hogy pár plusz ütés lesz aztán abba marad fél perc után. Ilyenkor ilyen az EKG: /\_/\___/\_/\___/\_/\ valami ilyesmi. Ez csak ilyen pár mp -es dolog. Azt figyeltem meg, hogy ivás vagy étkezés után, eltelik 1-2 óra akkor jelentkezik, és durvább , ha oldalamra fordulok. Olyan mintha valami bentről nyomna valami ideget, vagy eret. Létezhet , meg lehet valahogy tudni mitől van ez az egész? Gyomortükrözésem is volt negatív az is, mert azt gondoltam gyomrom okozhatja . Olyan is szokott lenni, étkezések után néha-néha, mintha bedugulna a fülem , de nem dugul be, csak ilyen enyhe nyomás érzés , illetve sipolni is szokott . Mérni szoktam a vérnyomást , 117//77 122/82 ilyesmi értékek vannak , és füldugulás és sípolás után is. Még annyi eszembe jutott, nem tudom lehet-e köze hozzá, de a belemnél egy ponton gyakran van olyan érzés mintha megállna ott a mozgás vagy lelassulna sajnos nem tudom jobban megfogalmazni . Érdemes lehetne hasi MRI vagy CT vizsgálat? Elnézést a hosszú szövegért! Segítségét és a választ előre is köszönöm szépen!

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező! Nem lehet, hogy irritábilis bél szndrómája van? Ebben az irányban kellene vizsgálódni.

A rirmuszavart bizonyos körülmények provokálhatják, arra való hajlam esetén (hoszen nem mindenkinek lesz ritmuszavara aki éjjel vizet iszik). Érdemes lenne 24-72 órás Holter vizsgálatot végezni a panasz hátterében álló ritmuszavar pontosabb tisztázására.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. február 27., 12:58; Megválaszolva: 2022. március 04., 23:24
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terhességi szívritmus zavar
Szokatlan EKG: aggódjak?
Ritmuszavar
Mitől ver a szívem erősen
ritkán jelentkező rövid ideig tartó...
Tisztelt Doktornő! Az alábbi kérdéssorozattal szeretnék fordulni önhöz: Ritkán szoktam tapasztalni szívritmuszavart. Ugyan nem okoz...