Ritmuszavar

Tisztelt Doktornő! 2020-ban jelentkezett nálam egy furcsa dobbanás-kihagyás érzet. Elmentem orvoshoz, aki csinált szívultrahangot , terheléses EKG-t. A szívultrahang rendben volt, a terheléses EKG 7 MET-ig negatív lett. Felírt egy Nebilet nevű gyógyszert. Rá egy évre ismét elmentem , mert sajnos nem múltak el a bedobbanások, kihagyás érzet. Akkor is csinált szívultrahangot, ami rendben volt. A sima EKG most már jelezte a VES-t . Kaptam egy 24 órás Holter EKG-t , ami 960 VES-t jelzett. Azt mondta az orvos, hogy nem akar más gyógyszert felírni , ez elegendő. Idén elmentem a háziorvosomhoz is , ő is csinált 24 órás Holter EKG-t, aminek az eredményét elküldöm a Doktornőnek . Sajnos nem élem meg jól ezeket a ritmuszavarokat, attól félek, hogy egyszer csak megáll a szívem . Néha elszédülök egy picit, amikor rámjön. Ön szerint is elég a Nebilet gyógyszer? Mit javasol számomra? Köszönettel várom válaszát: Katalin

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező!

Az jó hír, hogy a szív UH és terheléses EKG nem mutat eltérést.

Gyógyszeres tanácsot ezen a módon nem lehet adni, sajnos. Van másféle gyógyszer is a ritmuszavarra valóban. Az, hogy pontosan mi lenne a legjobb az Ön számára, azt egy újabb konzultációval és ellenőrző vizsgálatokkal lehet megállapítani.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. szeptember 13., 12:52 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 14., 21:39
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ritmuszavar, reflux
Kedves Doktornő! Több mint fél éve diagnosztizáltak ritmuszavarral, kamrai és pitvari extrákkal (24 órás holter alapján napi ütések 8%-a megy...
Szívritmus zavar a semmiből?
Terhességi szívritmus zavar
Szokatlan EKG: aggódjak?
Ritmuszavar