Terhességi szívritmus zavar

Kedves Dr. Molnár Dóra! 15 hetes kismama vagyok, szívritmus zavarral.Az EKG illetve a szívuh szerint minden rendben,ráírták a papíromra hogy szülhetek természetes úton kardiológiai szempontból.Érdeklődni szeretnék, hogy mennyire kell aggódnom a szívdobogás érzés, illetve a kihagyások miatt.Amennyiben további vizsgálatokra megyek lehet ezen segíteni? Feltételezem bababarát gyógyszer erre nem létezik.A vérnyomásom nem magas,a pulzusom 100 fölé nem megy. Amikor sportolok utána sokkal jobban vagyok pár órára. Tudna nekem tanácsot adni hogy lehet ezt kontrollálni? Előre is köszönöm válaszát. További szép napot kívánok! Tisztelettel: Juhászné Sárközi Ramóna

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező! A leírtak alapján valóban semmi ok az aggodalomra, tehát a legfontosabb, hogy ne idegeskedjen a bedobbanások miatt- ezek extraszisztolék lehetnek, nem sorban jövő ütések. Veszélyt a fentiek alapján nem jelentenek. A stressz, kialvatlanság, magnézium hiány növelheti a mennyiségüket, ezek kiküszöbölése javasolt lehetőség szerint. Amennyiben a panaszok mégis zavarják, Holter vizsgálattal (24 órás EKG) lehet pontosítani a ritmuszavar jellegét, és az esetleges teendőket.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. február 21., 09:05; Megválaszolva: 2022. február 26., 18:24
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmus zavar a semmiből?
Szokatlan EKG: aggódjak?
Ritmuszavar
Mitől ver a szívem erősen
ritkán jelentkező rövid ideig tartó...
Tisztelt Doktornő! Az alábbi kérdéssorozattal szeretnék fordulni önhöz: Ritkán szoktam tapasztalni szívritmuszavart. Ugyan nem okoz...