Dr. Molnár Dóra

Dr. Molnár Dóra

Kardiológus, belgyógyász
Bemutatkozás:

Egyetemi tanulmány:
Semmelweis Orvostudományi Egyetem, ÁOK 1988-1994.

Szakvizsgák:

- Belgyógyászat: 2000. kiválóan megfelelt
- Kardiológia: 2002. kiválóan megfelelt
- Transthoracalis echocardiographia licensz: 2007.
- Transoesophagealis echocardiographia licensz: 2009.

Szakmai tapasztalat, munkahelyek:

- 1995-1996. Főv. Károlyi Kórház, II. Rehab. és Krónikus Belgyógyászati Osztály

Idős, krónikus betegek ellátása, rehabilitálása.

- 1996-tól: Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Kardiológiai Osztály

Általános belgyógyászati és kardiológiai osztályos munka kezdetben, kardiológiai intenzív osztályos betegellátás, akut kardiológiai kórképek (szívinfarktus, szívelégtelenség, ritmuszavarok, tüdőembólia) ügyeleti ellátása, gyógyítása, sürgősségi konziliumok adása az utóbbi években.

- 2005-2016.  HT Medical Center, Kardiológia Szakrendelés

- 2016-2021: Róbert Károly Magánkórház, Kardiológia Magánrendelés

- 2005-től jelenleg is: Dr. Vass László Egészségügyi Intézménye, Kardiológia Szakrendelés

Kardiológiai betegek teljes körű ambuláns kivizsgálása, ellátása (echokardiographia, carotis duplex scan, Holter-vizsgálat, Cardiotens, és ABPM vizsgálat, terheléses EKG), további ellátás szervezése, krónikus betegek gondozása. A vizsgálati eredmények ismeretében az életmódi tanácsadás mellett terápiás javaslatot kap a páciens.

Céljaim: A páciensek alapos és szakmai szabályoknak megfelelő kivizsgálásán és ellátásán túl felvilágosítással és tájékoztatással szeretném elősegíteni a betegségek megelőzését és a gyógyulást.

Legutóbbi válaszai

Kell-e aggódni, ha a QRS 100 körüli értéket mutat a WIWE-m méréskor?

Kedves Kérdező! Önmagában ez az érték nem jelent problémát. 120 ms felett kóros egyértelműen a QRS szélesség. Üdvözlettel: dr. Molnár Dóra

Emelkedő, lépcsőzés, terhelhetőség

Kedves Kérdező! A leírtak alapján érdemes lenne egy kardiológiai állapotfelmérésre elmennie, a lelet birtokában meg lehet mondani, hogy mennyire edzettlen, illetve van -e a panaszok hátterében szervi elváltozás. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Extra Systole

Kedves Kérdező, valóban lehetett extraszisztolé az Ön által leírt jelenség. Többféle extraszisztolé van. Ha napi életben zavaró jelleggel vannak jelen, Holter vizsgálattal (24 órás EKG-monitorozás) lehet tisztázni a mennyiséget és a típust, ennek ismeretében pedig a további teendőkről lehet dönteni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Szívizomgyulladás - lehetséges?

Kedves Kérdező! A CRP csak minimálisan emelkedett, a többi labor eltérés is enyhe, ami akár összefügghet a "megbolydított" immunrendszerrel. Szívizomgyulladásra nem utalnak a paraméterek. Amennyiben továbbra is fennállnak a panaszok, ezek tisztázására terheléses EKG jön szóba. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Mellkas röngten eredmény és mellkasi fájdalom

Kedves Kérdező! A panasz lehet mozgásszervi eredetű, például rossz testtartásból adódóan, vagy a háziorvos által említett bordaporc probléma miatt. Reumatológiai szakrendelés felkeresése javasolt. A rtg árnyék miatt nem kell aggódni, a szív pontosabb megítélése a kardiológus feladata. Egyéb mellkasi problémákkal pedig szükség esetén a tüdőgyógyászhoz kell fordulni. A fiatal kori enyhe magasvérnyomás betegség miatt néhány évente javasolt kardiológiai ellenőrzés az egészséges életmód mellett. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra