Dr. Molnár Dóra

Dr. Molnár Dóra

Kardiológus, belgyógyász
Bemutatkozás:

Egyetemi tanulmány:
Semmelweis Orvostudományi Egyetem, ÁOK 1988-1994.

Szakvizsgák:

- Belgyógyászat: 2000. kiválóan megfelelt
- Kardiológia: 2002. kiválóan megfelelt
- Transthoracalis echocardiographia licensz: 2007.
- Transoesophagealis echocardiographia licensz: 2009.

Szakmai tapasztalat, munkahelyek:

- 1995-1996. Főv. Károlyi Kórház, II. Rehab. és Krónikus Belgyógyászati Osztály

Idős, krónikus betegek ellátása, rehabilitálása.

- 1996-tól: Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Kardiológiai Osztály

Általános belgyógyászati és kardiológiai osztályos, és kardiológiai intenzív osztályos betegellátás, akut kardiológiai kórképek (szívinfarktus, szívelégtelenség, ritmuszavarok, tüdőembólia) ügyeleti ellátása, gyógyítása. Transthoracalis és transoesophagealis echokardiographias vizsgálatok végzése, carotis duplex scan vizsgálat, krónikus betegek gondozása, konzíliumok adása.

- 2005-2016.  HT Medical Center, Kardiológia Szakrendelés             

- 2005-től a XV. Kerület Egészségügyi Intézményei, Kardiológia Szakrendelés

Kardiológiai betegek teljes körű ambuláns kivizsgálása, ellátása (echokardiographia, carotis duplex scan, Holter vizsgálat, Cardiotens, és ABPM vizsgálat, terheléses EKG), további ellátás szervezése, krónikus betegek gondozása.

- 2016-tól: Róbert Károly Magánkórház, Kardiológia Magánrendelés

Az intézményben lehetőség van rövid időn belül részletes non-invazív kardiológiai kivizsgálásra (echokardiographia, carotis duplex scan, Holter vizsgálat és ABPM vizsgálat, valamint terheléses EKG). A vizsgálati eredmények ismeretében az életmódi tanácsadás mellett terápiás javaslatot kap a páciens.

Céljaim: A páciensek alapos és szakmai szabályoknak megfelelő kivizsgálásán és ellátásán túl felvilágosítással és tájékoztatással szeretném elősegíteni a betegségek megelőzését és a gyógyulást.

Legutóbbi válaszai

Terheléses ekg

Kedves Kérdező! A teljesítmény szempontból nem biztos, hogy tökéletes az eredmény, bár vizsgálatok igazolták, hogy a maszk lényegesen nem csökkenti az oxigén ellátást. Amennyiben zavaró tényező a maszk- akár csak pszichésen is - vérnyomás lehet egy kissé magasabb. Az EKG eltérések esetleges megítélése szempontjából nincs jelentősége, hogy maszkban vagy anélkül történt-e a terheléses EKG. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Szívkatéterezés

Kedves Kérdező! Az édesanyja a katéterezés reggelén ne adja be az inzulint, de vigye magával. Az osztályos felvételkor megmondják a pontosabb menetrendet. Korán reggel egy fél zsömlét és egy pohár folyadékot fogyaszthat még otthon. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

SZÍVELÉGTELENSÉG

Kedves Kérdező! Enyhe eltéréseket mutat a fenti lelet szerencsére, sőt a panaszokat sem magyarázza. A szívfunkció csökkenés oka nem világos viszont, koszorúér betegség irányú kivizsgálás történt-e? A panaszok miatt mindenképpen menjen el kardiológiai szakrendelésre, mert lehet, hogy módosítani kell a gyógyszerelésen, illetve további vizsgálatokra is szükség lehet. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Szívdobogás

Kedves Kérdező! A felírt pulzuscsökkentő gyógyszer a ritmuszavar kialakulását is akadályozhatja. Érdemes lenne megpróbálni szedni, hiszen az is információ az orvos számára, ha megpróbálta, de nem vált be. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

TANÁCS KÉRÉSE

Kedves Kérdező! 24 órás EKG és vérnyomás monitorozás után kellene átállítani a vérnyomás gyógyszereit. Kardiológiai szakrendelést keressen fel ennek megbeszélésére. Agyi keringési zavar kizárására neurológiai vizsgálat is javasolt. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra