Dr. Molnár Dóra

Dr. Molnár Dóra

Kardiológus, belgyógyász
Bemutatkozás:

Egyetemi tanulmány:
Semmelweis Orvostudományi Egyetem, ÁOK 1988-1994.

Szakvizsgák:

- Belgyógyászat: 2000. kiválóan megfelelt
- Kardiológia: 2002. kiválóan megfelelt
- Transthoracalis echocardiographia licensz: 2007.
- Transoesophagealis echocardiographia licensz: 2009.

Szakmai tapasztalat, munkahelyek:

- 1995-1996. Főv. Károlyi Kórház, II. Rehab. és Krónikus Belgyógyászati Osztály

Idős, krónikus betegek ellátása, rehabilitálása.

- 1996-tól: Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Kardiológiai Osztály

Általános belgyógyászati és kardiológiai osztályos munka kezdetben, kardiológiai intenzív osztályos betegellátás, akut kardiológiai kórképek (szívinfarktus, szívelégtelenség, ritmuszavarok, tüdőembólia) ügyeleti ellátása, gyógyítása, sürgősségi konziliumok adása az utóbbi években.

- 2005-2016.  HT Medical Center, Kardiológia Szakrendelés

- 2016-2021: Róbert Károly Magánkórház, Kardiológia Magánrendelés

- 2005-től jelenleg is: Dr. Vass László Egészségügyi Intézménye, Kardiológia Szakrendelés

Kardiológiai betegek teljes körű ambuláns kivizsgálása, ellátása (echokardiographia, carotis duplex scan, Holter-vizsgálat, Cardiotens, és ABPM vizsgálat, terheléses EKG), további ellátás szervezése, krónikus betegek gondozása. A vizsgálati eredmények ismeretében az életmódi tanácsadás mellett terápiás javaslatot kap a páciens.

Céljaim: A páciensek alapos és szakmai szabályoknak megfelelő kivizsgálásán és ellátásán túl felvilágosítással és tájékoztatással szeretném elősegíteni a betegségek megelőzését és a gyógyulást.

Legutóbbi válaszai

Szexualis aktus torokfájdalom

Kedves Kérdező! A panasz lehetett ismét reflexes is, de mindenképpen indokolt egy részletesebb kardiológiai kivizsgálás (EKG, labor, fizikális vizsgálat, szív UH, terheléses EKG és 24 órás EKG monitorozás (Holter)) a leírtak alapján. Az állapotfelmérés után meg lehet mondani, hogy van-e szervi elváltozás, van-e speciális teendő, esetleg a terápián módosítani kell, a már addig is javasolt egészséges életmód mellett. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Vérnyomás érték

Kedves Kérdező! Láttatlanba nem tudok pontos tanácsot adni, de a bisoprolol hirtelen elhagyása nem tanácsos. Máskor a kezelőorvossal egyeztessen. Szükség esetén legfeljebb felezés jöhet szóba saját hatáskörben. A nagy melegben bárkinek lehet alacsonyabb a vérnyomása, bő folyadék (energia- és koffeinmentes) fogyasztás javasolt. Mielőbb beszéljenek a férjét ismerő orvossal a pontos gyógyszeradagolás megállapítása érdekében, illetve ha erre nincs mód, akkor komplett orvosi vizsgálat - labor és EKG is a fizikális vizsgálat mellett- javasolt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Labor értékek elemzés

Kedves Kérdező! Bár a májfunkciós eltérésekhez esetleg a COVID is hozzájárulhat, az elhízással kapcsolatos endokrinológiai (hormonális és egyéb elhízás okozta anyagcsere rendellenességek) állhatnak az eltérések hátterében. Javaslom egy endokriológiai szakrendelés felkeresését a hormális eltérések tisztázására és a megfelelő terápia beállítására. Természetesen addig is érdemes életmódi (rendszeres séta) és étrendi változtatások bevezetése (sok zöldség, semmi cukor, kevés gyümölcs és kevés zsír tartalmú kiegyensúlyozott étrend) Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Bal kar fájdalom

Kedves Kérdező! Az leírt panaszok mozgásszervi eredetűek is lehetnek, reumatológiai szakrendelés felkérése javasolt. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: dr. Molnár Dóra

Szíven lévő folyadék

Kedves Kérdező! Szívburok folyadék felszaporodás oka lehet valóban vírus fertőzés. Többféle vírusfertőzésnek is lehet ez következménye. Az mellékelt CT leleten már kevesebb az ultrahangon észlelt mennyiséghez képest, lényegében közel normál értékek láthatók, ahogy a lelet is fogalmaz: A jobb pitvar és kamra mellett változó vastagságú, minimálisan felszaporodott pericardialis folyadék, klinikai jelentősége kérdéses. Egyéb kóros a mellkasban nem látható. Ha egyebekben nincs probléma, és a laboratóriumi vizsgálatok sem mutatnak gyulladást, akkor elegendő egy szív UH kontroll néhány hónap múlva. A Schmorl hernia nem porckorong sérv, reumatológussal konzultáljon az esetleges teendőkről Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra