Dr. Molnár Dóra

Dr. Molnár Dóra

Kardiológus, belgyógyász
Bemutatkozás:

Egyetemi tanulmány:
Semmelweis Orvostudományi Egyetem, ÁOK 1988-1994.

Szakvizsgák:

- Belgyógyászat: 2000. kiválóan megfelelt
- Kardiológia: 2002. kiválóan megfelelt
- Transthoracalis echocardiographia licensz: 2007.
- Transoesophagealis echocardiographia licensz: 2009.

Szakmai tapasztalat, munkahelyek:

- 1995-1996. Főv. Károlyi Kórház, II. Rehab. és Krónikus Belgyógyászati Osztály

Idős, krónikus betegek ellátása, rehabilitálása.

- 1996-tól: Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Kardiológiai Osztály

Általános belgyógyászati és kardiológiai osztályos munka kezdetben, kardiológiai intenzív osztályos betegellátás, akut kardiológiai kórképek (szívinfarktus, szívelégtelenség, ritmuszavarok, tüdőembólia) ügyeleti ellátása, gyógyítása, sürgősségi konziliumok adása az utóbbi években.

- 2005-2016.  HT Medical Center, Kardiológia Szakrendelés

- 2016-2021: Róbert Károly Magánkórház, Kardiológia Magánrendelés

- 2005-től jelenleg is: Dr. Vass László Egészségügyi Intézménye, Kardiológia Szakrendelés

Kardiológiai betegek teljes körű ambuláns kivizsgálása, ellátása (echokardiographia, carotis duplex scan, Holter-vizsgálat, Cardiotens, és ABPM vizsgálat, terheléses EKG), további ellátás szervezése, krónikus betegek gondozása. A vizsgálati eredmények ismeretében az életmódi tanácsadás mellett terápiás javaslatot kap a páciens.

Céljaim: A páciensek alapos és szakmai szabályoknak megfelelő kivizsgálásán és ellátásán túl felvilágosítással és tájékoztatással szeretném elősegíteni a betegségek megelőzését és a gyógyulást.

Legutóbbi válaszai

Szívelégtelenség, hormonzavar

Kedves Kérdező! A gyulladás csökkentők tartós szedése valóban okozhat problémát. Kérdéseire vizsgálat nélkül nem lehet válaszolni, mindenképpen indokolt részletes kardiológiai és bőrgyógyászati szakvizsgálat. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Caintont hogy lehet elhagyni és a mit tegyek a vérnyomásom még mindig mintha nem lenne jól beállítva

Kedves Kérdező! A leírtak alapján először a vérnyomás pontosabb beállításához 24 órás vérnyomás monitorozást javaslok. Másodsorban, figyelembe véve a többi panaszt, részletes neurológiai szakvizsgálat is javasolt. A koponya CT és nyaki ultrahang vizsgálat segítség a neurológus számára, de sokféle probléma okozhat hasonló panaszokat, a kóválygás miatti szükséges gyógyszeres kezelést neki kellene megállapítania. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Brilique 90mg gyógyszer

Kedves Kérdező! Mindenképpen jelezzék a problémát a kardiológusnak, de még hamarabb a háziorvossal is kellene beszélni, vérkép ellenőrzés javasolt ugyanis minél előbb a tünetek miatt. Ez az információ a kardiológusnak is segíteni fog megfelelő döntést hozni a további teendőket illetően. Jobbulást kívánok a Nagymamának! Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Szívritmuszavar?

Kedves Kérdező! A hirtelen, szokászosnál intenzívebb fizikai aktivitás is állhat a panasz hátterében, de leírás alapján ritmuszavar is lehet valóban. Kardiológiai szakvizsgálatra érdemes lenne elmenni a további intenzív edzés folytatása előtt. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Abláció utáni pulzusszám

Kedves Kérdező! Sajnos ezt a kérdést nem tudom korrektül megválaszolni: nem tudom megmondani, hogy a jövőben hogyan fog változni a pulzusa. Kardiológussal megbeszélve esetleg terheléses EKG-val ellenőrizhető, mennyire megy fel a pulzus fizikai aktivitásra. Először azonban jó lenne egy nyugalmi EKG kontroll, az abláció miatt nem feltétlen kellett volna megemelkedjen a pulzus. Lehet hogy a Concor adag lett lecsökkentve. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra