Dr. Molnár Dóra

Dr. Molnár Dóra

Kardiológus, belgyógyász
Bemutatkozás:

Egyetemi tanulmány:
Semmelweis Orvostudományi Egyetem, ÁOK 1988-1994.

Szakvizsgák:

- Belgyógyászat: 2000. kiválóan megfelelt
- Kardiológia: 2002. kiválóan megfelelt
- Transthoracalis echocardiographia licensz: 2007.
- Transoesophagealis echocardiographia licensz: 2009.

Szakmai tapasztalat, munkahelyek:

- 1995-1996. Főv. Károlyi Kórház, II. Rehab. és Krónikus Belgyógyászati Osztály

Idős, krónikus betegek ellátása, rehabilitálása.

- 1996-tól: Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Kardiológiai Osztály

Általános belgyógyászati és kardiológiai osztályos munka kezdetben, kardiológiai intenzív osztályos betegellátás, akut kardiológiai kórképek (szívinfarktus, szívelégtelenség, ritmuszavarok, tüdőembólia) ügyeleti ellátása, gyógyítása, sürgősségi konziliumok adása az utóbbi években.

- 2005-2016.  HT Medical Center, Kardiológia Szakrendelés

- 2016-2021: Róbert Károly Magánkórház, Kardiológia Magánrendelés

- 2005-től jelenleg is: Dr. Vass László Egészségügyi Intézménye, Kardiológia Szakrendelés

Kardiológiai betegek teljes körű ambuláns kivizsgálása, ellátása (echokardiographia, carotis duplex scan, Holter-vizsgálat, Cardiotens, és ABPM vizsgálat, terheléses EKG), további ellátás szervezése, krónikus betegek gondozása. A vizsgálati eredmények ismeretében az életmódi tanácsadás mellett terápiás javaslatot kap a páciens.

Céljaim: A páciensek alapos és szakmai szabályoknak megfelelő kivizsgálásán és ellátásán túl felvilágosítással és tájékoztatással szeretném elősegíteni a betegségek megelőzését és a gyógyulást.

Legutóbbi válaszai

Kardiologia

Kedves Kérdező! A gyógyszer szedése enyhíti a tüneteket, csökkenti a pitvarfibrilláció gyakoriságát, segít megtartani a normál sinus ritmust. Javasolt folyamatosan, az előírt adagban szedni, így elkerülhető az állapot rosszabbodása, szövődmények kialakulása (például sztrók). Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: dr. Molnár Dóra

Terhelésre fellépő magas vérnyomás

Kedves Kérdező! Eredettől függetlenül maga a fájdalom is provokálhat vérnyomás kiugrást. A fájdalom csillapítók mellett is megemelkedhet a vérnyomás. Amikor megszűnt a fájdalom, akkor lehetne tisztázni 24 órás vérnyomás monitorozással az egész napos vérnyomás menetét. A sokféle fájdalom oka lehet neuropátia, vagy vitamin hiány vagy ion egyensúly eltérés is többek között, esetleg ezek tisztázása is célszerű lenne. Bár súlyos gerinc probléma nincs, de tartós ülő életmód okozta testtartási hiba is okozhatja a háti és ülőideg területi panaszokat. Sok számítógép használat különösen hozzájárulhat ilyen panaszok kialakulásához. Ezekben az esetekben gyógytorna sokat segíthet. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: dr. Molnár Dóra

Covid 19 oltás

Kedves Kérdező! Nem a Szputnyik oltás a legmegfelelőbb a felsorolt betegségek mellett, valóban. Ebben az esetben Pfizer vagy Moderna szakmailag jobb lenne. Üdvözlettel: Molnár Dóra

Szív panaszok.

Kedves Kérdező! Gratulálok a dohányzás abbahagyásához :) A leírt leletek nem utalnak súlyos szívelégtelenségre. Nem tudom, hogy vérszegénység például ki lett -e zárva, laboratóriumi vizsgálat elvégzése szükséges lenne. A panasz tisztázására javasolnék majd a tüdőgyógyászati vizsgálatot is, mivel terhelésre erősödő légszomj háttérében tüdő probléma is állhat. A vizsgálati eredmények birtokában lehet további teendőket megállapítani. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Holter eredmények

Kedves Kérdező! A kolléga leírásával egyet értek, nincs különösebb probléma, de a számok alapján mást megállapítani nem tudok, mivel a Holter eredmény pontosabb értékeléshez a felvett EKG görbe látványára is szükség van. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra