Dr. Molnár Dóra

Dr. Molnár Dóra

Kardiológus, belgyógyász
Bemutatkozás:

Egyetemi tanulmány:
Semmelweis Orvostudományi Egyetem, ÁOK 1988-1994.

Szakvizsgák:

- Belgyógyászat: 2000. kiválóan megfelelt
- Kardiológia: 2002. kiválóan megfelelt
- Transthoracalis echocardiographia licensz: 2007.
- Transoesophagealis echocardiographia licensz: 2009.

Szakmai tapasztalat, munkahelyek:

- 1995-1996. Főv. Károlyi Kórház, II. Rehab. és Krónikus Belgyógyászati Osztály

Idős, krónikus betegek ellátása, rehabilitálása.

- 1996-tól: Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Kardiológiai Osztály

Általános belgyógyászati és kardiológiai osztályos munka kezdetben, kardiológiai intenzív osztályos betegellátás, akut kardiológiai kórképek (szívinfarktus, szívelégtelenség, ritmuszavarok, tüdőembólia) ügyeleti ellátása, gyógyítása, sürgősségi konziliumok adása az utóbbi években.

- 2005-2016.  HT Medical Center, Kardiológia Szakrendelés

- 2016-2021: Róbert Károly Magánkórház, Kardiológia Magánrendelés

- 2005-től jelenleg is: Dr. Vass László Egészségügyi Intézménye, Kardiológia Szakrendelés

Kardiológiai betegek teljes körű ambuláns kivizsgálása, ellátása (echokardiographia, carotis duplex scan, Holter-vizsgálat, Cardiotens, és ABPM vizsgálat, terheléses EKG), további ellátás szervezése, krónikus betegek gondozása. A vizsgálati eredmények ismeretében az életmódi tanácsadás mellett terápiás javaslatot kap a páciens.

Céljaim: A páciensek alapos és szakmai szabályoknak megfelelő kivizsgálásán és ellátásán túl felvilágosítással és tájékoztatással szeretném elősegíteni a betegségek megelőzését és a gyógyulást.

Legutóbbi válaszai

Hirtelen szívleállás

Kedves Kérdező! A felsorolt szituációk hangjai nem okoznak hirtelen halált, nyugodjon meg. Nagyon váratlan, hangos zaj okozhat hirtelen ( akár veszélyes) ritmuszavart extrém ritka esetben, ennek hátterében a megemelkedett adrenalin szint áll, ami az ijedtség következménye. De még egyszer hangsúlyozom, ez extrém ritka, különösen fiatal egészséges emberekben. Amennyiben nem találtak eltérést egy alap kardiológiai vizsgálaton ( EKG, fizikális vizsgálat, szív Uh, labor), és nem tud ezzel a gondolattal együtt élni, akkor mindenképpen konzultáljon pszichológussal. Üdvözlettel: dr. Molnár Dóra

Extrasystole vagy ritmuszavar?

Kedves Kérdező! A ritmuszavar érzése lehet sokféle, ezért lehetett a tünet. Megijedt, a stressz hormon kiszabadult, felment a vérnyomás és a pulzus. Aztán rendeződött a helyzet. Ha ismétlődik a panasz, 24 órás EKG monitorozásnak van értelme a ritmuszavar tisztázására. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: dr. Molnár Dóra

Hirtelen szívleállás

Kedves Kérdező! A leírt körülmények közötti szívmegállás ritkább mint egy autóbaleset, ezen nem érdemes egy egészséges fiatalnak aggódnia. Éljen egészségesen, kerülje a túlzott koffein és alkohol fogyasztását, kábítószert egyáltalán ne fogyasszon, sportoljon és aludjon eleget! Ha ennyire aggódik, először végzetessen egy kardiológiai vizsgálatot, ha nem igazolódik betegség akkor nyugodjon meg, ha van valami probléma esetleg, a szakorvos meg fogja mondani mit kell tenni. Ha nincs semmi gond a szívével, akkor a pánikot, szorongást kell kezelni a továbbiakban, ha fennmaradt a félelem. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: dr. Molnár Dóra

Ugye nem szív eredetű?

Kedves Kérdező! A panaszok nem szív eredetűek, a hörghurut és a pánikbetegség állhat a háttérben. Higyjen a háziorvosának és a tüdőgyógyásznak, valamint menjen vissza a pszichiáterhez a pánikbetegség megfelelő kezelésének megbeszélésére. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: Molnár Dóra

Magas vérnyomás 30 évesen

Kedves Kérdező! Nagyszerű, hogy leszokott a dohányzásról, ez azonban átmenetileg megemelheti a stressz szintet- ez pedig a vérnyomást. Az életmódváltozás , testsúlycsökkenés azonban hamarosan meghozza az eredményt, valóban várható, hogy rendeződik a vérnyomás. Ha a 150HGmm már kellemetlen tünetekkel jár, létezik eseti gyógyszer, amit ilyenkor be lehetne venni, ezt beszélje meg a családi orvossal. Sportolást egészséges étrendet is folytassa, ehhez kitartást kívánok! Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra