Csecsemő mirigy

Tisztelt Cím! 3 hete erős fájdalom van a mellkasomba, kértem beutalót kardiológiára ott csináltak szív ultrahangot kiderült, hogy 3-4mm folyadék van szívem körul. El küldtek Ct-re ott kiderült, hogy a csecsemő mirigyem 2, 75*1, 80cm nagy aorta előtt.Nagyon nehezen kapok levegőt, és fáj. Ezt most kell műteni vagy nem? Előre is köszönöm a válkaszt. Tisztelettel D Gáborné

Dr. Molnár Dóra válasza pericarditis témában

Kedves Kérdező! Először ki kell deríteni, hogy miért nagyobb kissé a csecsemő mirigy és miért van folyadék a szívburokban, utána lehet dönteni a további teendőkről. Valószínűleg lesz még egy-két vizsgálat. Javaslom, hogy a légzési zavar miatt beszéljen tüdőgyógyász szakorvossal. Ha a légzészavar korlátozza Önt a napi tevékenységében ügyeleti ellátás is indokolt lehet. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2013. október 21., 22:39 ;Megválaszolva: 2013. október 23., 16:45
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Stressz és pitvarfibrilláció
Érfájdalom utáni émelygés...
Ingadozo vernyomas, magas pulzus, edzes...
Szívritmuseltérések
Tisztelt Doktor Nő! 18 éves sportos fiatal lány vagyok,komoly betegség nélküli,műtétem sem volt. 58 kg. Életem során pszichés jellegű...
Ritmuszavar, reflux
Kedves Doktornő! Több mint fél éve diagnosztizáltak ritmuszavarral, kamrai és pitvari extrákkal (24 órás holter alapján napi ütések 8%-a megy...