gyengeség

Tisztelt Doktornő/ Úr Az utóbbi időben (kb. 2 hónap) visszatérő és napokig tartó gyengeségérzést, erőtlenséget tapasztalok. Estére ez fáradtság érzésbe megy át. Napközben nem fáradtnak érzem magamat, hanem gyengének. Ehhez kapcsolódó tüneteim: vérnyomás ingadozás felálláskor, néha enyhébb szédülés, néha enyhe hányinger érzése, aluszékonyság, rövidtávon memória gyengeség, enyhébb koncentrációhiány. Természetesen próbálok rájönni, hogy ezt mi okozza. Nem tudom, hogy például ezt hormonváltozás, a menstruációs ciklus befolyásolja-e, talán közeledik a menopauza? Tavaly novemberben miómát találtak a méhemben, ez okozója lehet vérszegénységnek (ezt olvastam)? Még egy dolgot megemlítenék, bár ez nem valószínű, hogy ide tartozik. Az is az utóbbi idők (talán fél- háromnegyed év) tapasztalata, hogy vízszintesen fekvés közben el szokott zsibbadni a kezem-lábam, függetlenül attól, hogyan tartom. Ez nem mindíg egyforma mértékben szokott megtörténni. Semmilyen gyógyszert nem szedek, nem dohányzom, nem iszom, igyekszem egészségesen étkezni, mozogni. Várom válaszát és előre is köszönöm a segítségét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza rosszullét témában

Elég általános tünetekről van szó, amelyek számos betegségre utalhatnak, sőt életmódbeli, pszichés okai is lehetnek. Azt tanácsolom, hogy csináltasson egy rutin fizikális és laborvizsgálat a háziorvosánál, kezdjen el multivitamint szedni, fogyasszon bőven folyadékot, és mozogjon rendszeresen, érdemes megpróbálni Ginkgo Biloba szedését egy kúra erejéig.

Kérdés: 2012. június 30., 21:39; Megválaszolva: 2012. július 01., 12:08
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények