Vérkép [LDH, GPT, GGT]

Szép napot! Az utóbbi két évben lassan 20 kilót fogytam, nem iszok alkoholt, gyógyszert sem szedek. Rekeszsérv műtét előtti vizsgálatkor jött ki ez a laboreredményem. Másnapossághoz hasonló panaszaim vannak, sűrű rosszullétekkel. Ezen napokon a szívem is össze vissza ver. Kérem mondják el, hogy hová menjek tovább a a csatolt eredményekkel. Üdv, Mészáros Márk Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza rosszullét témában

Tisztelt Kérdező!

A laboreredmény tekintetében a labort kérő orvossal kellene első körben konzultálni, illetve párhuzamosan javasolom hogy keresse fel

panaszaival háziorvosát, mivel a korábbi anamnézise számomra ismeretlen, továbbá a nagymértékű fogyásának oka is, a további kivizsgálások indikálása tekintetében ő tud eljárni. Azok alapján amit leirt jó volna egy hasi ultrahang vizsgálat ( a májfunkciós eltérések miatt) ha még nem volt - sebészeti műtétek előtt szokott ilyen készülni- illetve hasznos lenne utánajárni hogy a rosszullétei hátterében pontosan mi is áll. Ehhez első körben jó lenne ha háziorvosa meg tudná vizsgálni, szívét meghallgatni, EKGt készíteni, vérnyomást mérni. Az eredmények függvényében lehet megítélni hogy mi lehet a kiváltó ok, szükség van-e további kardiológiai kivizsgálásra például, vagy valami egyébre, esetleg olyan okot talál, ami helyben akár gyógyszeresen kezelhető.

Mielőbbi jobbulást kívánok üdvözlettel Dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. augusztus 12., 09:47; Megválaszolva: 2021. augusztus 13., 12:48
Kérdések és válaszok: Elhízás
Koleszterin és életmód
Tisztelt Doktornő! A véleményét szeretném kérni Édesapám vérvételével kapcsolatban (66 éves, van rajra sajnos kb. 15-20 kiló súlyfelesleg...
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?