• Evés utáni rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Egy olyan problémám van ,hogy étkezés után sokszor erős szédülés,nehézlégzés,remegés tör rám. Amit megfigyeltem ,hogy ezek a tünetek leginkább pékárú,sütemények,cukros üdítők esetleg tejes vagy sajtos ételek után jelentkeznek.. már sokszor sokmindent nem is merek enni mert félek ,hogy rám tör ilyen rosszullét. Amit tudni kell az előzményekböl ,hogy márciusban volt egy rosszullétem a munkahelyemen: elzsibbadtak a végtagjaim remegtek közben nem tudtam beszélni,és szédültem homályosan és foltokat láttam,ez után a sürgősségin Ekg-t végeztek, vérvétel volt és neurológus vizsgált aki végzett egy SSEP vizsgálatot is. Nem találtak semmit, ez után voltam koponya MRI-n, nagy labor történt, füll orr gégésznél, majd tüdőorvosnál is jártam, valamint szemorvosnál is .. senki nem talált semnit egyedül az utobbi nagy laborban a bilirubin picit magasabb voltam más eltérés nem volt. Ez után sajnos kb 8kilót fogytam mivel nagyon erős szorongás tört rám sokszor , az egeszségem végett aggódok ezért a szorongás állandóan jelen van. Vissza térve az étkezésre az utóbbi időben inkább csak zöldéget melllé hüvelyeseket ,magvakat és gyümölcsöket eszek főleg ezektől eddig panaszaim nem voltak..(vegetáriánus vagyok) . Előzőleg 5évvel ezelőtt volt egy endometriózis műtétem amióta progeszteron szerű fogamzásgátlót szedek. A vérnyomásom viszonylag elég alacsony 100 és 110/78 között mozog. A kérdésem továbbra is az lenne mi okozhatja az evés utáni szédüléses rosszullétet? Válaszát előre is köszönöm. Üdv.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező! Evés utáni panaszát okozhatja, ha hirtelen lecsökken a vércukorszintje vagy a vérnyomása. Ha lehetősége van a rosszullét során mérje meg a vércukorszintjét és a vérnyomását is. Ezt követően pedig javasolnám, hogy a szorongásos panaszai miatt keressen fel szakembert.


        Kérdés: 2020. augusztus 13., 21:48; Megválaszolva: 2020. augusztus 19., 21:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: