Tartós rosszullét

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A következő a panaszom: már évek óta kétheti/havi rendszerességgel megbízhatóan törnek rám rosszullétek: émelygés, hányinger, hidegrázás, fejfájás, gyengeség. Ezek a rosszullétek ugyanakkor 1-2 napon belül elmúltak mindenféle kezelés nélkül. Jellemzően akkor jelentkeztek ha akár csak 1-2 percig viszonylagos hidegnek tettem ki magam (pólóban történő ajtónyitás 15-20 fokban például) vagy ha súlyzós edzést végeztem. Ugyanakkor egy hasonló jellegű rosszullét már a téli hónapok óta folyamatosan gyötör: enyhe fejfájás (a fej különböző pontjain) , lüktető/rángatózó érzés a test különböző pontjain (legtöbbször comb és felkar, ritkábban gyomor, nyak, csukló és halánték tájéka; fokozott magnéziumbeviteltől függetlenül is megvan ez a panasz) , libabőrözés, és ami elsősorban aggaszt és zavar az a folyamatos étvágytalanság és hányinger, amely miatt napi 1-2 étkezés is nehezemre esik, holott ez korábban egyáltalán nem jelentett problémát. A hányinger és a fejfájás fizikai aktivitás során rosszabbodnak. Az általános vérkép szerint minden rendben van, füll-orr-gégész szakorvos szerint úgyszintén. Talán érdemes lehet megemlíteni, hogy tizenéves korom óta refluxos vagyok, aminek azonban nincs fiziológiai oka, mindig stresszhelyzetben és tipikusan reggel jelentkezett ez a probléma, de az utóbbi időben szerencsére egyre ritkábban. Ezt leszámítva más betegségekről nem tudok, gyógyszert nem szedek. Kérdésem mindezek alapján az, hogy vajon milyen problémák állhatnak potenciálisan a háttérben, illetve milyen szakorvoshoz lehet érdemes fordulni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza rosszullét témában

Kedves Kérdező!

A beteg vizsgálata és vizsgálati eredmények nélkül nehéz bármilyen konkrét véleményt mondani. A reggeli hányinger oka lehet a refluxbetegség , ez egyrészt életmódi tanácsokkal, másrészt gyógyszeresen kezelhető. A panaszai elég diffúzak az izomrángások, fejfájás, gyengeség hátterében feszültség, stressz, szorongás is állhat. Háziorvosával beszélje meg, aki adott esetben gyógyszeres tanácsot adhat vagy szakemberhez irányíthatja.

Kérdés: 2019. július 05., 23:15; Megválaszolva: 2019. július 08., 21:12
Kérdések és válaszok: Egyéb
Hírtelen elesés
Éjszakai rosszullétek
Tisztelt Hölgyem/Uram! Az utóbbi pár hétben, hajnalban mindig arra ébredek, hogy nyugtalanul forgolódom, szomjas vagyok, majd amikor felkelek akkor...
Evés utáni rosszullét
Tisztelt Doktornő! Egy olyan problémám van ,hogy étkezés után sokszor erős szédülés,nehézlégzés,remegés tör rám. Amit megfigyeltem ,hogy ezek...
Nyomó érzés a torokban
Néhány napja torkomon nyomó érzést észleltem és néha nehezen is légzek. Mintha valami nyomná össze és meglehetősen rossz érzés, nehezebb lesz a...
Hirtelen elment a látásom és...
Egyik nap felkeltem és éreztem magamon hogy rossz a közérzetem. Olyan volt mintha kicsit lázas lennék vagy hőemelkedésem lenne. Nem nagyon foglalkoztam...