• Béta blokkoló és multivitamin szedése egyidejűleg

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Sportoló és fizikai dolgozó 26 éves nő vagyok. Migrénes rohamok megelőzésére Metoprolol Tartrate béta blokkolót szedek napi másfél tablettát (75mg). Szeretném megkérdezni, hogy ezzel a készítménnyel szedhetek-e sportolóknak szánt multi vitamin csomagot? Hallottam olyanról, hogy a béta-blokkoló az tulajdonképpen vérnyomáscsökkentő és kálium tartalmú vitamin nem nagyon szedhető vele de nem tudom ez igaz-e a metoprololra. A vitaminban amit szedni szeretnék 10 mg kálium található, egyéb összetevők magas dózisban vannak benne. Folyadékot 2-2, 5 litert iszom naponta és magas fizikai igénybe vételnek vagyok kitéve mind a sport mind a munkám miatt. Szeretném még elmondani, hogy vérnyomásom és pulzusom folyamatosan ellenőrzöm a metoprolol szedése óta de nem változott sem lefelé sem felfelé az orvos azt mondta teljesen rendben van. Köszönöm a válaszát! Kiss Valéria a multivitamin amit szedni szeretnék: http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4? id=6891

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Kálium tartalmú készítmény szedése valóban nem ajánlott bizonyos vérnyomás-csökkentők mellett, ilyenek az ACE-gátlók, angiotenzin-receptor-blokkolók, bizonyos vízhajtók, de veseelégtelenség fennállása mellett sem javasolt szedésük. Béta-blokkoló mellett azonban nyugodtan szedheti, egyébként egy banán is több káliumot tartalmaz, mint ez a készítmény. A vitamintartalom azonban elég magas, lehet, hogy érdemes lenne sportban jártas dietetikussal is egyeztetni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 18., 21:03; Megválaszolva: 2012. február 21., 00:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: