Valóban gyors beavatkozást igényel az állapotom?

Tisztelt Dr Úr/Nő! Kérem a megerősítését, valóban sürgős-e a beavatkozás, vagy van más alternatíva? Leleteim: Echokardiographia: Bal pitvar: 44*54 Jobb pitvar: 41*50 Jobb kamra: 23 Bal kamra: 45/28 Septum: 11/14 Hátsó fal: 11/14 Ao. bill. kissé echodenzebb, tricusp. Aorta gyök/sepatario/ascendens: 30/18/36 AI nincs Mitr. bill. kissé megvastagodott, mitr. anulus kissé meszes E/A: 99/88 EDT: 161 EIVS: 3 mm EF: 72 % AortaVmax: 1, 65 Pgmax: 10.9 MI: II. TI: I. PASP: 22+10 Hgmm VCI: PF: nincs Enyhe MR, min. TR. Holter: SR, fr. 46-102/min. között, átl. 69/min., 2 VES, kevés izolált SVES, egy rövid supraventr. salve. Malignus ritmuszavar, vezetési zavar, kóros bradycardia, asystolia nem volt. Köszönöm megtisztelő válaszát.

Dr. Molnár Dóra válasza szívbetegség témában

Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy milyen beavatkozást szeretnének elvégezni, a leírtakban kifejezetten súlyos eltérést én nem látok. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 10., 13:56; Megválaszolva: 2012. november 12., 23:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kaphatok-e adókedvezményt a 335/2009....
Kórtörténetem 22 éve kezelnek magas vérnyomással. 2012. október 31-én szívinfarktust kaptam, a területi szívklinikán sikeres katéteres...
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....
Lyukas szívvel születtem.. tényleg...