• Aorta magnyúlás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bene Orsolya Dr. Nő! Ma voltam mellkas röntgenen hátfájással kapcsolatban. Az eredményem a következő lett: Az aorta ív kissé megnyúlt a jobb tüdő csúcsba keskeny calus ábrázolódik, egyéb negatív, a kérdésem az lenne milyen betegség az aorta ív kissé megnyúlása és mennyire kell rá komolyan odafigyelni. Magas vérnyomásomra gyógyszert szedek, 2 éve voltam teljes kardiológiai kivizsgáláson ott még mindenem eredményem rendben volt.Válaszát tisztelettel meg köszönöm: Éva

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Ez valószínűleg csak életkori sajátosság, ill. utalhat pl. érelmeszesedésre. Ha nincs kiszélesedve az aorta (márpedig nem ezt írták le), akkor nincs különösebb teendő, tartsa célértéken a vérnyomást, koleszterinszintet.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 01., 13:05; Megválaszolva: 2012. február 09., 22:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: