• Stroke utáni élet és rehabilitáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértők! 3 éve elszenvedett stroke után rá egy évre egy TIA történt meg ismerősömmel. Rendszeres gyógytornában részesült, ill. rehabilitáción is volt. A Wernicke-Mann féle tartása még mindig megvan mindkét jobb oldali végtagban, viszont a mozgás során alkalmanként a lábát flexiós tartásba húzza a görcs. Kérdésem, hogy ez maradandó sérülés-e vagy el fog múlni, mert a torna végzését nagyban korlátozza. Válaszukat előre is köszönöm! :)

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Valószínűleg az izmok tónusának fokozódása okozza a görcsöt. Ez izomlazítók adásával csökkenthetők és akkor a torna is könnyebbé válik. Másrészről a torna is megfelelően lazítja az izmokat.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 18., 14:47; Megválaszolva: 2011. október 19., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés