Agyi infarktus utáni Zsibbadás

Kedves Doktor! 1 héttel ezelőtt egy kisebb agyi infarktust szenvedtem el ami a bal karom zsibbadásával és mozgás kieséssel járt. A kórházból úgy jöttem haza hogy teljesen rendben mozog a bal oldalán viszont azóta ideiglenes zsibbadást tapasztalok az érintett oldalon ami kb 5-10 perc alatt elmúlik és csak pár alkalommal jelentkezett.Jelenleg mivel szoptatok 15.000 cleaxant kapok illetve a koponya CT eredményem negatív lett. Előfordulhat hogy ez maradvány tünet és idővel elmúlik? Van esetleg valami táplálék kiegészítő amivel javíthatók ezen a helyzeten? Köszönettel Éva

Dr. Fehér Gergely válasza stroke témában

Kedves Kérdező!

Bennem nem áll össze a kép a részletes előzmények hiányában. Alapvetően agyi infarktus után még 3-6 hónapig tudnak tünetek lenni. Az a kérdés, hogy Önnél agyi infarktus vagy agyi vénás trombózis lépett-e fel? Az agyi vénás trombózis egy viszonylag jóindulatú betegség, ismétlődére nem kell számítani az esetek többségében, de szükség van véralvadási vizsgálat elvégzésére a későbbiekben öröklött vagy szerzett véralvadási zavar lehetősége okán.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. július 01., 17:04; Megválaszolva: 2022. július 05., 09:47
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Látászavar
Tisztelt doktor úr! Már évek 4- 5 évvel ezelőtt is jelentkezett a látászavarom (kB. 2-3havonta-) Márványos foltokban látok mindkét szemmel kB....
Fülcsengés
MR lelet értelmezése
Philips Achieva 1,5 T. CD- nem készült. Koponya MR és MRA vizsgálat: Axialis T2, FLAIR és DWI, ADC , coronalis FLAIR, sagittalis T1 súlyozott...
informacio
neurológiai gond lenne?
Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Édesapám (65 éves) az elmúlt hetekben nagyon furcsa lett.Normál esetben sokat beszél,eleven,aktív. Néhány hete...