• Agyi Infarctus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor(nő)! Hónapok óta szédülök, voltam koponya MR vizsgálaton, aminek az eredménye: a trigonum mögött jo. kb. 6mm jelfokozódás,bo. kis vascularis laesio. Szeretném tudni, hogy mire számíthatok mennyire súlyos? Az orvosom szerint bármikor bekövetkezhet egy stroke, ezért vérhigitót írt fel, amit életem végéig szednem kellene, de refluxos is vagyok, a gyomrom miatt nehezen tudok gyógyszert szedni. A koleszterinem 6,2,

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Azt, hogy milyen súlyos az állapota a vizsgálata nélkül megmondani nem tudom. A koponya MR-en leírt két apró, régebbi kis agyi keringészavarra jellemző elváltozás semmiképpen sem tekinthető súlyosnak. Valószínű magas vérnyomás talaján kialakult kisérbetegség következménye lehet. A vérrögképződés gátló gyógyszert rendszeresen szedni kell, emellett a vérnyomás, vércukor és a vérzsírértékeket kell megfelelő szinten tartani és akkor a stroke bekövetkeztének esélye csökken. Azt nem tudom miért mondta Önnek a kezelőorvosa, hogy bármikor bekövetkezhet a stroke, ezt beszélje meg vele, bár úgy gondolom, hogy ha a fenti értékei normál tartományban vannak, akkor ez a kijelentés így nem teljesen helytálló.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 01., 11:28; Megválaszolva: 2010. december 05., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés