• strok, szelutes, agyi verzes,

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Udvozlom! Edesapam 4 napja este strok-ot kapott, mentosok 14 percen belul kint voltak, megkapott eddig mindent amit lehetett, ekg, teljes diagnosztika, gyori korhazban ct, ott ma kiderult hogy agyi infarktusa is volt es a bal szivlebeny nem aramoltat megfelelo mennyisegu vert. kiserleti gyogyszerkezelest ajanlottak, amit edesanyam nem irt ala. nem tudjuk, nem ertem ez mit jelent, jo e vagy nem, nem ertek hozza. Miert kiserleti, nem tudjak pontosan mi a baja, es es kiprobalnak vmit, ha nem jo akkor masikat? Ha bejon, hurra, ha megsem, akkor valtanak? Meg tudnak irni mik az eselyei es milyen tovabbi vizsgalatok es gyogyszeres vagy alternativ kezeles volna szukseges reszere ahhoz hogy felepuljon? Milyen utokezelessel epulhet fel, ha ez valoban lehetseges es eljutunk odaig? A jobb karja es az egesz arca le van benulva, vizeles visszatartasi gondjai vannak, nehezen nyel, egyedul volt mar mosdoban, tehat egyszer-egyszer labra tud allni, kepes volt setalni, de nem tud, nem kepes beszelni. Milyen orvosnak kellene latnia? Neurologus, kardiologus? Nem tudom mi mit tudnank segiteni? Egyenlore ennyi, es egy remenykedo nagy csalad. Elore is koszonom valaszukat es a segitseget! bilkey gabi

        Dr. Kerekes Éva válasza a stroke témában

        Tisztelt Érdeklődő! Egy kisérleti gyógyszer kipróbálásának utolsó fázisa, amikor betegeken próbálják ki, szigorúan ellenőrzött körülmények közt, részletes szóbeli és irásbeli tájékoztatást követően, ha a beteg belegyezik. A beteg számára nagy előny, ha olyan gyógyszert kap, ami valószinüleg hatékonyabb az eddig ismerteknél, sokkal több időt és figyelmet kaphat, részletesebben kivizsgálják, mint azt, aki nem vesz részt kísérletben. Azt pontsan tudják, mi a betegsége, hiszen ezt Ön is leírta, csak a gyógyszer vagy módszer, amivel kezelni szerették volna, kisérleti stádiumban van. A stroke-nak ugyanis jelenleg még a világon sehol sincs hatékony kezelése. A kisérleti gyógyszert vagy módszert addig alkalmazzák, ameddig ezt a tudósok javasolják, és csak komoly mellékhatás esetén hagyják abba. Az édesanyja esélyeiről csak a kezelőorvos vagy osztályvezető főorvos nyilatkozhat felelősségteljesen. Mivel édesanyja jó kórházban van, biztos lehet benne, hogy elvégzik a szükséges vizsgalatokat es gyogyszeres valamint rehabilitációs kezelést, majd részletesen tájékoztatják Önöket arról, miven segíthetnek, hogy felépűljön. Fontos, hogy bizzanak az orvosaiban, mert csak velük együtt vivhatják meg ezt a nehéz harcot. Az, hogy neurológián vagy kardiolóián kell-e kezelni beteget, a szivének az állapotától füg, attól, hogy a túlélés szempontjából a szivbetegség vagy az agyi infarktusnak van nagyobb jelentősége. Az utógondozás a neurologus feladata, de előfordulhat, hogy a kardiologusnak is gondoznia kell. Remélem, édesanyjuk állapota javulásával Önök is több bizalommal fordulnak kezelőorvosai felé!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 31., 11:18; Megválaszolva: 2012. február 02., 23:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: