Dr. Kerekes Éva

Dr. Kerekes Éva

gyermekneurológus
Bemutatkozás:

Elérhetőség:

Epilepszia- Gyermekneurológiai szakrendelés Budai Gyermekkórház

Szakképzettség:

  • 1995-ben neurológiából, 2006-ban gyermekneurológiából szereztem szakvizsgát.
  • 2002-től epilepsziában jártas szakemberként akkreditált a Magyar Epilepsziaellenes Liga.

Érdeklődési terület: Epilepszia.

Praxisomban kiemelt hangsúlyt fektetek a diagnosztika és a kezelés mellett a prevencióra, az egészségmegőrzésre.

A 2 éven aluli kisbabák első fejlődésneurológiai vizsgálatát magánrendelésemen ingyenesen végzem, hogy minden térségünkben született gyermek minél jobb esélyekkel induljon az életben.

Gyümölcsöző munkakapcsolatot alakítottam ki a nőgyógyászokkal, védőnőkkel, gyógypedagógusokkal , tanárokkal, hogy segítsem kis pácienseim tanulását.

Több országos konferencián tartottam előadásokat, társszerzőként publikáltam. Az epilepszia témakörében számos ismeretterjesztő előadást tartottam.

Nyelvismeret: Orosz felsőfokú és angol középfokú nyelvtudásom van.

Legutóbbi válaszai

Agykamra tágulat

Kedves Szülő! Csak az fenti koponya UH alapján nincs ok aggódalamra, ha a gyermek élénk és figyelmes, és nem aluszékony. Az UH-n alapján egyértelmű, hogy valami történhetett, ami kissé tágabb és aszimmetrikus kamrarendszert hagyott maga után. Hogy mi volt ez a valami, az a Ön kérdéséből nem derül ki, de úgy gondolom, hogy a gyermekorvosukkal ezt már megbeszélték. A további prognózis megítélésére egy UH lelet nem elégséges, erre is a gyermeket VIZSGÁLÓ/KEZELŐ orvos a kompetens. Lehetséges, hogy fognak majd kezdeményezni idegsebészeti szakvizsgálatot, de ezekre a jogos kérdésekre nem az interneten, hanem a gyermeket személyes vizsgálat útján ellátó neurológustól vagy idegsebésztől kap majd választ. Látatlanban egy lelet alapján felelőtlenség lenne bármi konkrétumot mondani.

Koponya Mr lelet

Kedves Szülő, a bemásolt elváltozásnak nincs semmilyen klinikai jelentősége, igen gyakran írják le. Az, hogy kell-e a aggódni, a gyermek klinikai képe határozza meg, ha az Önöket vizsgáló neurológus nem tartja a gyermek állapotát aggasztónak, akkor csak ezen MR lelet alapján semmiképpen nem kell aggódni.

Mi a teendő?

Tisztelt szülő! A leírt tünetet érdemes neurológussal megbeszélni, a neurológiai vizsgálat beutaló köteles. Forduljon gyermekorvosukhoz és neki is mondja el a panaszt, ő majd beutalja a megfelelő intézménybe.

1 éves kisfiú agykamra tágulat

Tisztelt Szülő! Az adott válasz pontos volt- ezzel az MR lelettel nincs teendő "orvosilag" . Hogy a gyermekkel van-e teendő "orvosilag", azt a gyermeket vizsgáló orvos mondja meg. Az MR leleten nincs diagnózis, nem is lehet, mert a gép nem diagnosztizál, az MR lelet csak egy puzzle darabka a diagnózisban, aminek az alapja a gyermek személyes vizsgálata. A kamrarendszert aszimmetrikusnak írják le, aminek önmagában nincs semmi jelentősége. Ilyen MR lelet mellett lehet a gyermek teljesen egészséges vagy nagyon mozgáskorlátozott- mert ennek eldöntésére, a diagnózis felállítására a koponya MR lelet nem elegendő. Az MR lelet a vizsgálatot kérő orvosnak szól- forduljanak bizalommal a gyermeket vizsgáló neurológushoz.

Lázgörcs/epilepszia?

Tisztelt Szülő! Egy-egy szakmai döntést csakis a gyermeket kezelő neurológus tud meghozni, ezért látatlanban nem lehet felelősségteljesen bármilyen tanácsot is adni. Általánosságban elmondhatom, hogy alázgörcsöt nem provokálja ki egy hónapokkal korábbi fertőzés, hanem egy frissen induló bármilyen eredetű fertőzés elején jelentkezhet lázgörcs. A furcsa , orvosak által "acetonosnak" nevezett szájszag nem csak cukorbetegeség tünete, hanem a kiszáradásé is láz vagy hányás esetében, de jellemző a genny szaga is. Nem tudom, hogy milyen görcsoldót használnak, de ha diazepam kúpot, akkor kapható annak végbél oldatos formája is, amit végbélbe úgy kell benyomni, mint egy fogkrémet nyomunk ki, és ha megfelelően használják, akkor a gyereknek nincs ideje kikakilni, mert azonnal hat. Sajnos minden kérdését konkrétan csak a gyermek kezelőorvosával tud megbeszélni, egy ilyen probléma nem alkalmas internetes távgyógyításra. Rohamentességet kívánok!