• Dr. Kerekes Éva

    neurológus, gyermekneurológus

    1415

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    neurológus, gyermekneurológus

    Bemutatkozás:


    Elérhetőség:    Felső-Szabolcsi Kórház Kisvárda

    Kisvárda, Szent László út 62.    Rendelési idő: szerda 16-18 óra    Előjegyzés: 45/506-040    Szakképzettség:
    • 1995-ben neurológiából, 2006-ban gyermekneurológiából szereztem szakvizsgát.


    • 2002-től epilepsziában jártas szakemberként akkreditált a Magyar Epilepsziaellenes Liga.    Érdeklődési terület: Epilepszia.    Praxisomban kiemelt hangsúlyt fektetek a diagnosztika és a kezelés mellett a prevencióra, az egészségmegőrzésre.    A 2 éven aluli kisbabák első fejlődésneurológiai vizsgálatát magánrendelésemen ingyenesen végzem, hogy minden térségünkben született gyermek minél jobb esélyekkel induljon az életben.    Gyümölcsöző munkakapcsolatot alakítottam ki a nőgyógyászokkal, védőnőkkel, gyógypedagógusokkal , tanárokkal, hogy segítsem kis pácienseim tanulását.    Több országos konferencián tartottam előadásokat, társszerzőként publikáltam. Az epilepszia témakörében számos ismeretterjesztő előadást tartottam.    Nyelvismeret: Orosz felsőfokú és angol középfokú nyelvtudásom van.

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Dr. Kerekes Éva legutóbbi válaszai
    Tisztelt Érdeklődő! Ez azt jelenti, hogy az agy egy körülírt részén az elektromos tevékenység az EEg végzésének pillanatában lassúbb volt a többi területhez képest. Hogy ennek van-e klinikai jelentősége,azt csak a kezelő neurológusa tudja megmagyarázni. Gyógyulást kívánok!
    Tisztelt Katalin! Az "öklözés" (kezek ökölben tartása) a kóros csecsemőkorban, tehát pontosan az a jó, ha nem tartja a baba ökölben a kezeit... 2,5 hónaposan még nem kell fognia. A figyelemzavar valóban lehet gond, de én úgy gondolom, ha a baba gyermekorvosa és a védőnő mindent rendben talált, akkor nincs probléma. Még közel félévnyi idő van ahhoz, hogy ha bármilyen gondot kiszűr a védőnő, vagy gyerekorvos, akkor időben elindulhat a kezelés. Bízzon a védőnőben, a gyerekorvosban és a saját gyermekében meg annak párjában - és próbálja meg aggodalom nélkül csak szeretni az unokáját, és csak akkor segíteni, amikor ezt a szülők kérik. A bizalmatlanság fájhat a fiatal szülőknek és arra ösztökélheti őket, hogy elforduljanak Öntől. Önfeledt és boldog nagyszülői éveket kívánok!
    Tisztelt Eszter! Megértem az aggodalmát. Mivel igen pontosan leírta a megfigyeléseit, valóban, sok ilyet láttam. Ha a baba értelme jó, akkor az izomtónus-eloszlási zavart lehet korrigálni más kezelésekkel (csodáltam Dévény Annát, de a módszere kicsit túl van súlyozva-vannak hatékonyabb, a konduktor vagy neurológus ellenőrzése alatt az anya által végzett igen hatékony habilitációs kezelések). Fel a fejjel, nem biztos , hogy baj van, de ha igen, akkor legtöbbször jól korrigálható, másfél éves korára rendeződik az izmok feszessége.. Ha jól értettem, a baba 3 hónapos-a korai kutacs bezáródás miatt deformált koponyacsontot Bognár professzor (Debrecen) kiválóan korrigálja, a gyermek meggyógyul. Bízzon a szakemberekben és önmagában- együtt megoldanak mindent.
    Tisztelt Érdeklődő! Nem , nem jellemző, hogy neurotranszmitter betegségek ilyen jellegű gonddal járnának. A neurológus helyett egy megfelelő pszichiáter tudna segíteni a panaszain. Gyógyulást kívánok!
    Tisztelt Érdeklődő! A Pacchioni granuláció az agy anatómiai rendszerének része. A lelete normális, kezelést igénylő eltérés nincs rajta, és a tarkótáji fejfájását nem ez okozza. A fejfájása miatt vérnyomás ellenőrzés és szemészeti vizsgálat szükséges, egyéb vizsgálatnak nincs értelme. A kezelési lehetőségeket neurológusa fogja felajánlani.
    Tisztelt Érdeklődő! ne menjen el fizetős MR-re, mert nincs agydaganata. Az soha sem jó, ha a beteg találja a vizsgálatokat, mert ennek pontosan az a vége, amin most Ön átmegy- gyötrelem, megoldás nélkül. Találjon egy olyan orvost, akinek hinni tud, aki vitatkozik Önnek, aki nem hagyja, hogy Ön diktáljon, hogy milyen vizsgálatai legyenek. Engedje, hogy észérvekkel meggyőzze, hogy az agydaganatnak nem ilyenek a tünetei. Az internet nem alkalmas az öndiagnózisra. Ha beüti a tüneteit, minden marhaság kijön szelekció nélkül. Önnek orvos kell, nem vizsgálat. A legjobb lenne, ha ez pszichiáter lenne, mert a szorongásos tünetei kezelést igényelnek, újabb vizsgálatok nem fogják megoldani a problémát, és segítene a colitis ulcerosaban is, ami szintén szorongáson alapuló betegség. Nem reagálja túl, hanem kifejezetten szorong és pánikban van. Ez gyógyítható, keresse meg az orvosát!
    A lamolep, Briviact ritkán okoz hányingert.A stressz gyakran, de érdemes a panaszt kivizsgáltatni a belgyógyászaton van a haziorvosánál, mert állhat a panasz mögött kezelést igénylő betegség
    Kedves Èrdeklődő, nagyon sajnálom, hogy ennyi mindenen mentek át. Pontos prognózist,hogy mi lesz, senki sem tud most mondani.Ezt az utat minden baba a szüleivel egyénileg teszi meg, és sok minden függ a családtól, a gyermeket gondozó neonatológustól, esetleg neurológustól, es a legtöbb a habiltációs kezelésétől. Azt javaslom, már most jelentezzenek be a Margit kórház fejlődésneurológiai osztályára, ahol egy heti kivizsgálást követően korrekt prognózist, és részletes útmutatást kapnak, hogyan előzhetik meg azt, hogy a baba sérült maradjon.A fejlődő idegrendszer plaszticitása miatt az első 7 hónapban a szakember által irányított habilitációs kezelés (ami nem azonos a gyógytornával!) komolyabb agyvérzés esetében is megelőzheti., hogy az idegrendszer fejlődése rossz irányban induljon el
    Tisztelt Érdeklődő! Minden epilepsziaellenes gyógyszer használati utasításában ez bele van írva, mert etikai okok miatt egyetlen egy gyógyszert sem próbálhatnak ki terheseken, ezért nincs meg a statisztikailag elégséges szám ezen gyógyszerek engedélyezéséhez terhességben. De valójában jelenleg 2 gyógyszercsoportot használunk egy epilepsziával együtt élő nő tervezett terhessége esetében, és az egyik az a levetiracetam. Úgyhogy bizzon az orvosában - de a terhesség alatti epilepszia gondozást csakis epilepsziában jártas neurológus végezheti, remélem, az Ön esetében ez így van. A tervezett terhesség előtt néhány héttel kell elkezdeni magzatvédő vitamin szedését, és folsav szedését, ez utóbbinak napi adagja a magzatvédő vitaminban lévő folsavval együtt 4mg/nap kell hogy legyen. Probléma-és rohammentes terhességet és szülést kívánok!
    Tisztelt Érdeklődő! Ezeket a kérdéseket a kezelőorvosának érdemes feltenni. Interneten keresztül, látatlanban, nem szabad konkrét tanácsot adni, ez azt hiszem, érthető, annál is inkább, hogy ezeket a vényköteles gyógyszereket úgy is a kezelőorvosa javasolja meg. Ha bizalmatlan a kezelőorvosával szemben, akkor kérjen másodvéleményt, de személyes neurológiai vizsgálattal. Gyógyulást kívánok!
    Tisztelt érdeklődő! A fejfájást nem az anerysma okozza. A4 mm-es tüetmentes aneurysmat általában nem műtik. éetmódbeli tanácsok javsoltak- elsősorban a szigorű vérnyoás kontroll (130/80-tó ne legyen magasabb), nem szabad haspréseléssel járó munkát végezni, nagy súlyt emelni, többek közt a szorulást is kerülni kell, mert az is préseléssel jár. A Sycnumar alkalmazását az Ön esetében meg fogja beszélni a neurológusa és kardiológusa, forduljon hozzájuk bizalommal! Tartós panaszmentességet kívánok!
    Tisztelt Érdeklődő! Biztosan kijelenthető, hogy nincs agydaganata.Nincs szükség semmilyen egyéb vizsgálatra. Felkereshet egy pszichológust, de talán nélküle is el tudja fogadni, hogy Ön egy fejfájós hajlammal megáldott ember. Vannak így több ezren.. Ha végre elfogadja, akkor jobb lesz. Gyógyulás kívánok!
    Tisztelt Érdeklődő! Remélem,hogy nincs semmi baj. Az agydaganatos betegnek nincs ilyen sok panasza.. A koponya CT alkalmas arra, hogy a daganatot kizárja. Utána meg fog könnyebbülni, és a fejfájás elviselhető lesz. A szemfáradás viszont reális panasz, már nem emlékeszem, járt a szemészeten, de érdemes lenne, mert az szemizmok elfáradása is okozhat fejfájást. Gyógyulást kívánok!
    Tisztelt Érdeklődő, megpróbálom megnyugtatni. Szerintem is vírus okozta a panaszait, és a félelem, az aggódalom a tartós fejfájását. Lehet, hogy érdemes lenne átesni egy koponya MR vizgálaton- a jó lelet talán megnyugtatná, és levenné a panaszainak a hypochonder részét. Mindig könnyebb egy beteg fejfájásával úgy megküzdeni, hogy a páciens meggyőződött arról, hogy nincs agydaganata (sajnos a jelenlegi bizalmatlan világnban a beteg csak az MR-nek hisz, az orvosnak nem). Az MR nem ártalmas. Ha a fejfájás elviselhető, nem kellene fájdalomcsilapítót bevenni. Kissé macerás, de ártalmatlan relaxiációs technikákkal, masszázzsal lehet megszbadulni az ilyen fejfájásoktól. A szédülés reméhetőleg el fog múlni. Gyógyulást kvánok!
    Tisztelt Szülő! Semmiképpen ne kezelje Tens készülékkel a kislány szemhéját. A Horner szindroma a szimpatikus ideg elnomásából adódik, így ezen nem segítene a szemhéj ingerlése. De a szindroma szűk pupillával és kissé beesett azonos oldali szemgolyóval jár, én úgy gondolom, csak sima szemhéj duzzanatról lehet szó. most nem kell semmivel kezelni, mert rendbe jöhet magától. Ha mégsem, azon a szemészet tudnak műtéttel segíteni