Dr. Kerekes Éva

Dr. Kerekes Éva

gyermekneurológus
Bemutatkozás:

Elérhetőség:

Epilepszia- Gyermekneurológiai szakrendelés Budai Gyermekkórház

Szakképzettség:

  • 1995-ben neurológiából, 2006-ban gyermekneurológiából szereztem szakvizsgát.
  • 2002-től epilepsziában jártas szakemberként akkreditált a Magyar Epilepsziaellenes Liga.

Érdeklődési terület: Epilepszia.

Praxisomban kiemelt hangsúlyt fektetek a diagnosztika és a kezelés mellett a prevencióra, az egészségmegőrzésre.

A 2 éven aluli kisbabák első fejlődésneurológiai vizsgálatát magánrendelésemen ingyenesen végzem, hogy minden térségünkben született gyermek minél jobb esélyekkel induljon az életben.

Gyümölcsöző munkakapcsolatot alakítottam ki a nőgyógyászokkal, védőnőkkel, gyógypedagógusokkal , tanárokkal, hogy segítsem kis pácienseim tanulását.

Több országos konferencián tartottam előadásokat, társszerzőként publikáltam. Az epilepszia témakörében számos ismeretterjesztő előadást tartottam.

Nyelvismeret: Orosz felsőfokú és angol középfokú nyelvtudásom van.

Legutóbbi válaszai

7 éves gyermek EEG lelet lázas görcs után

Sajnos későn jutott el hozzám a kérdés...7 évesen már nem beszélünk tipikus lázgörcsről. Remélem azóta bejutottak a neurológusokhoz, aki megválaszota a kérdseiket Gyógyulást kívánok!

15 hónapos kisfiamnak örömében hevesen jár keze lába. Ez normális?

Kedves Érdeklődő, a leírtak alapján szerintem minden rendben. A gyermek nagyon szereti a zenét, a sétát, és még sok mindent... Ha ki lehet zökkenteni, azaz kontaktust lehet vele teremteni, akkor ez nem kóros jelenség. Ha tudni fog mér futni, ugrani, akkor le tudja majd vezetni azt az energiát, amit az öröm okot neki. A zene alatt érzett extázisra való képesség pedig hatalmas kegy az égiektől, mert soha sem lesz magányos, aki a zenét szereti. Ezek a rugkapálások nagy örömet okoznak neki. Sok vidám, aggodalommentes zenés időtöltést kívánok!

Lábujjhegyezik a 8 èves fiam!

Kedves szülő! A Lábujjhegyezés 8 évesen már nem utal igazi Little kórra. Okos es ügyes gyekmekének azért lehet fokozott izomtónusa lábfejeken, bár ezt is észreveszik már korábban. Neurológiai teendő ezzel nincs, remélem,az ortopedus is megnyugtatja majd. Ha elfogadd egy tanácsot, ha bármilyen panasza van, ne üsse be az internet keresőbe, mert ott nem kap választ, csak fesleges szorongást, hanem forduljon bizalommal háziorvosához.

Mi lehet?

Kedves szülő! Hogy mi ez, azt a gyermeket operáló idegsebész fogja megmondani, a felvételt megtekintve. Egyelőre nincs ok aggodalomra, a leírt kontrasztanyag halmozódás hegesedés is lehet. Tapasztalataim szerint Hazánk gyermekidegsebészei nem odázzák el egy 5 éves agydaganat miatt műtött gyermek kontroll vizsgálatát, így valószínűleg hamarosan megkapja a választ a kérdésére a kezelőorvosuktól. Gyógyulást kívánok!

8 hónapos baba oldalkamra tágulat

Tisztelt Érdeklődő! Nem, ez az eltérés a kamra méreteiben megfigyelést igényel, ellentétben az olyan anatómiai asszimetriával, ahol az egyik fül kisebb, mert ez utóbbival nincs teendő. A fejkörfogat és a kamrák növekedését követni kell, mert egy esetleges agynyomás fokozódás esetében schunt beültetésre szükség lehet. Az ultrahangot végző orvos azért nem mond semmit, merz szerencsére még nincs mondanivalója. De önmagában a kutacs UH követése kevés, a gyermeket egészben is ellenőriznie kell egy gyermekneurológusnak vagy neonatológusnak. Valószínűleg az ultrahangot végző orvos az, aki gondozza a gyermekeüket. Remélem, teljesen normálisan fejlődik a gyermek. Örömteli babázást kívánok!