• Helicobacter pylori

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Gyakori gyomorpanaszaim miatt (leginkább hányinger, hányás, savtúltengés) saját elgondolásból elvégeztettem egy Helicobacter pylori vértesztet. Ennek értelmezését szeretném megkérdezni Öntől első körben (Mit jelent az IGA, és IGG), valamint azt, hogy most hogyan tovább? A teljes vérképem alapjaiban negatív, TG picit alacsonyabb, LDL szintén picit alacsonyabb, HDL picit magasabb, az albumin értékem emelkedett nem sokkal (51-re), de ez is általában normális. Tehát az eredmények: Helicobacter pylori IgG kimutatás ELISA (Novatec):POZITÍV 23 NTU/ml Cut-off:20 NTU/ml Minõsítés:POZITÍV Helicobacter pylori IgA kimutatás ELISA (Novatec):negatív Minõsítés:szeroneg. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a Helicobacter témában

        A labor nemhogy negatív, hanem határozottan jó, a magasabb HDL illetve az alacsonyabb TG és LDL kifejezetten érelmeszesedést megelőző állapotot takar. Az IgG és az IgA is ellenanyag altipusok (előbbi a vérben, utóbbi nyálkahártyákon jelenik meg). A szerológiai vizsgálat alacsony érzékenysége miatt rutinszerűen nem ajánlott, így ez alapján határozott véleményt én sem adnék. Javaslom, végeztessen urea-kilégzési tesztet, ennek pozitivitása esetén eradicatios kezelés szükséges (a Helicobacter kiirtására).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2012. március 06., 23:04; Megválaszolva: 2012. március 08., 20:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: