Helicobakterium gyógyitása

Kedves doktor úr! A barátomnál egy gyomor tükrözés során kimutatták a helicobaktériumot, ehez még hozzá jön neki az állandó reflux, és régen volt neki gyombélfekélye is, és gyomor sav is szokott feljönni neki a gyomrából.Vélemény: Nyombélfekély GERD HP infectio.Diagnózis: Gastritis k.m.n.Nyombélfekély hevenyvérzésel és átfuródással.Hp po2.Ez már régóta fenn áll nála.Gyerekkorában 6 évesen óvodában a vizben baktériumok voltak, és ő abból sokat ivott, emiatt 2 hónapig kórházban is kezelték, okozhatta később neki ezeket a betegségeket, a mérgezett víz, ez lenne egy jó kérdés? Erre a helicobaktérimra kapott nem régiben3 féle gyògyszert, azt egyszer végig szedte, aztán abba hagyta, mert ő nem szeretne gyógyszereken élni, és a savlekötöt sem szedi mindig. Az ő kérdése lenne, hogy van-e olyan módszer a helicobaktérium kiirtására, hogy gyomormosással ki lehet ezt irtani, hogy nem kellene gyógyszereket erre szedni.Hisz a sok gyógyszer nem csak az immunrendszert, ha nem a gyomrot is tönkre teheti.Ő elég vékony alkat a 171.cm magassághoz 52 kg. A másik próbléma, ami nagyon zavaró témyező a mindennapos kellemetlen szájszag, ami okozhatja- e neki a refluxot nyitott gyomorszáj miatt. Mit lehetne ez ellen tenni, mit ajánlana ön? Èn azt hallottam, hogy a reflux műtéttel gyógyithatò, de a barátom nem akarja hogy összevissza vágdossák, és tart a műtéttől.Van-e valami mód ennek a gyògyitására.Pl: életmódváltoztatás, alkolol fogyasztás, dohányzás elhagyása befolyásoló tényezők-e ebben. (ez nem minden napos a dohányzás, ital fogyasztás) .Èn úgy olvastam, hogy ez a helicobakter minden másodig embernél van, de valakiben ez jobban elszaporodikSzerencsére nálam nincsennek ilyen próblémák..Lehet, hogy sok kérdést tettem fel, és nem kérdeztem remélem semmi hülyeséget.De köszönöm előre is a segitségét. Üdvözlettel: Hermann Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza helicobacter témában

A helicobacter mosással nem távolítható el, az antibiotikus kezelés, savcsökkentés mellett a hatékony módszer, bár érdemes kiegészíteni bizmut fogyasztásával. A szájszag jó eséllyel nem a reflux következménye, a gyomorban szinte steril állapotok uralkodnak. Sokkal inkább érdemes a bélflórát rendbe tenni (kombinált, tartós pre- és probiotikum fogyasztással) , mert a nem túl kedvező bélflórát alkotó baktériumok szagos gázok termelése mellett bonthatják a vastagbélben a megmaradt tápanyagokat, ez a bélfalon a vérbe átkerül, majd a tüdőn keresztül kilélegezzük. A reflux esetén javasolt a gyakori, rendszeres, kis étkezések tartása, szénsavas italok kerülése, ágyban fejvég megemelése, étkezés után 1-2 óráig függőleges testhelyzet megtartása. (műtétet általában csak rekeszsérvvel együtt előforduló reflux esetén szoktam javasolni) .

Kérdés: 2016. február 02., 12:00 ;Megválaszolva: 2016. február 02., 20:32
Kérdések és válaszok: Egyéb
Stroke utáni állapot
Fejfájás okai mi lehet?
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt