Szegycsont alatti fájdalom gasztritis

Tisztelt Doktor úr! Egy fontos problémával fordulok Önhöz: 2 és fél évvel ezelőtt a heliprobe baktérium tesztem pozitív volt, panaszaim azonban nem voltak, csak véletlenül derült ki. Antibiotikumos kezelésen vettem részt és azóta minden rendben volt, de most egy hónapja nagy szegycsont alatti fájdalmaim vannak. Orvoshoz fordultam, aki krónikus gasztritiszt állapított meg. Kérdésem az, hogy ez mennyire veszélyes? Az orvos 8 hetes Pantoprazol kúrát írt fel. Befolyásolja-e ez a gyógyszer a Harmonette fogamzásgátló hatását? Megfertőzhetek-e a helicobakterrel bárkit közös evőeszközzel vagy bármilyen módon? A barátomat szexuális úton vagy csókkal? Illetve mennyi idő után válik krónikussá a gasztritisz, lehet, hogy akkor nem gyógyultam meg teljesen? A fizikai munka nem játszhat ebben szerepet? (14 hónapig nő létemre férfi munkát végeztem egy húsgyárban, ahol sokat emeltem, főleg a hasizom dolgozott.) A történtek ellenére most sincsenek panaszaim, bármit megeszek, jó az étvágyam, aktív, energikus vagyok, csak a hasi fájdalom áll fenn. Miért van ez, hogy más betegeknek ezer és ezer panasza van és én még mindig jól érzem magam? Köszönök mindent előre is! Anonym

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza helicobacter témában

A helicobacter szájból szájba terjedése nem bizonyított, a továbbadás útja széklettel szennyezett kéz, tárgyak szájba kerülése. Hazánkban az újrafertőződési ráta évi 1% körül lehet. Érdemes lehet egy újabb kilégzési tesztet elvégeztetni, leírása alapján nem volt ellenőrizve a korábbi kezelés hatásossága. Azonban a kilégzési teszt előtt a savcsökkentő 2 hetes elhagyása szükséges. A krónikus gyomorhurut endoscopos-szövettani diagnózis, akut gyomorgyulladás éveken át való fennállását követően alakul ki. Véleményem szerint Önnek inkább akut gyomorhurutja volt-van (? ) . Ez könnyen kialakulhat (diétahiba, fertőzés, stressz, gyógyszermellékhatás miatt) . Ha panaszát pár hetes savcsökkentő kezelés megoldja, további teendőt nem igényel. A gyógyszer mellett azonban érdemes életmódban gyakori, rendszeres kis étkezéseket tartani.

Kérdés: 2014. január 29., 13:29; Megválaszolva: 2014. február 01., 09:32
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Menstruáció és torokfájás?
Tisztelt Dr úr! Én, 1 gyeremekes édesanya vagyok 29 éves. vannak gyomorbántalmaim, és gasztroenterológiára is járok, ott 4 keresztes helikobaktert...
Helicobacter pylori
2013. augusztus 21-én belgyógyászhoz fordultam, étvágytalanság, és nyelőcsőben érződő émelygés miatt. Augusztus 22-én a gyomortükrözés ...
Felvílágosítás kérése
Lányom 43 éves, unokám 16 éves mind kettőnél Helicobacter Pylori okozta betegséget állapítottak meg.Kérdésem mi okozza ezt a betegséget.Én arra...
Szapora pulzus görcsös hasi fájdalom
Tisztelt doktor úr/nő A férjem 46 éves és az ő problémájával kapcsolatban szeretném kérni a segítségét. Kb. másfél hónapja erős görcsös...