• Kérem segítsen!!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelet Dotor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy lehet e egyszerre fehér folyásom és hüvelyszárazságom is?Rendszeresem járok nőgyógyászhoz és eddig mindig mindent rendmen talált de nekem ez nagyon kellemetlen és fájdalmas is együtlét közben.Olvastam arról hogy esetleg okozhatja (a hüvelyszárazságot) a fogamzásgátló (lindinett 20-at szedek) a stressz és az idegeskedés is ami az én életemben nagy szerepet játszik!!!A fehérfolyásomra írt fel két hüvelytablettát a nőgyógyász (KLION-D 100 Hüvelytabletta és GYNOFLOR Hüvelytabletta)Még nem tudtam elkezdeni mert nem fog beleférni az időbe mire megjön és menses közben nem lehet szedni!De a hüvelyszárazságról még nem beszéltem orvossal,ezért kérem segítsen hogy mit tudok tenni,hogy megszünjön a hüvelyszárazságom!!!Előre is nagyon szépen köszönöm!! ÜDVÖZLETTEL:J.Ágnes

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hüvelyszárazság témában

        Kedves Ágnes! Lehet, hogy nem is igazán hüvelyszárazságról van szó, hanem a gyulladás miatt az aktus fájdalmasabb, és ez felvetette önben hüvelyszárazság gyanúját is. A felírt kúra elvégzését javaslom egyelőre. Fontos tudni, hogy ha kivizsgálás során semmilyen betegség nem derül ki és a szexuális élet során jelentkező fájdalom kizárólag a szexuális aktus és utáni pillanatokra terjed ki, akkor beszélhetünk a hüvelyváladék csökkenése miatt jelentkező fájdalomról. A hüvelyszárazság ellen egyrészt az előjáték idejének növelésével lehet tenni, ami sokszor önmagában elegendő lehet. Ha ez nem segít, akkor kell más módon is kezelni a tüneteket, ez esetben síkosító használata javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 25., 17:37; Megválaszolva: 2010. július 27., 18:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés