• étkezés hatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Pár héttel ez előtt változtattam étkezési szokásaimon, melyben teljesen kivontam étrendemből a fehér lisztet (kenyér, zsemle minden pékáru) valamint a cukrot. Ezzel párhuzamban megittam minden nap az ajánlott mennyiségű vizet. Rengeteg gyümölcsöt ettem (általában reggelire és vacsorára) ebédre a főtt ételeken nem változottam. Ezzel az étkezéssel pár kg leadása és valamelyest az "egészségesebb" életmód volt a célom. Jól is éreztem magam mindig jól tudtam lakni, és könnyűnek éreztem magam. A probléma akkor kezdődött amikor azt vettem észre, hogy teljesen megváltozott a hüvelyem nedvessége, nem csak a szexuális életem kapcsán, hanem a mindennapokban is, általánosságban. Mondhatni beszélhetünk hüvelyszárazságról. Nem vagyok még 30 és menstruációm is normális, nem szedek fogamzásgátlót és mostanában nem ért stressz. A kérdésem az lenne, hogy okozhatja e az új étrend ezt a jelenséget, illetve mit kellene visszavennem vagy helyettesítenem, visszaálljon a normális állapot? Gabonafélék lehetnek hatással az ösztrogéntermelésre vagy más irányban kellene keresgélnem? Köszönöm válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyszárazság témában

        Kedves Kérdező! Nem az étrend a szárazságérzet összefüggője. Csak annyit tegyen, hogy a ma már sokféle hüvelyi protexin valamelyikét, például a Lactofeel nevűt vegye meg recept nélkül bármely patikába esténkét egyet három napig helyezzen fel magasra hüvelyébe, a többit hetente egyszer, lehetőleg hosszú távon.Olvassa el a használati utasítást. A hüvely kémiája, mikrobiológiája és ellenálló képessége így lesz tökéletes. Ha kezdetben az együttlét még szárazságérzet miatt kellemetlen lenne, előtte egy tubusnyi Dermolin gélből egy babnyi elkenve a bejáraton panaszát tökéletesen megoldja.


        Kérdés: 2017. augusztus 22., 19:27; Megválaszolva: 2017. augusztus 23., 22:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: