• aranyér műtét utáni állapot

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő, 2 hete aranyérrel műtöttek. Külső rögöket távolítottak el. A műtét előtt nem voltak nőgyógyászati gondjaim, de azóta hüvely szárazságot tapasztalok, illetve a menstruációs vérzés is sűrűbb, sötétebb. Ez lehet a műtét miatt? Amennyiben igen, mit lehet tenni, hogy visszaálljon a normál működés? Köszönöm!

        Dr. Farkas Ágnes válasza a hüvelyszárazság témában

        Kedves Hölgyem! Előfordulhat, hogy a műtét előtt végzett fertőtlenítés okoz panaszokat (egyrészt maga a fertőtlenítő szer is irritálhatja a környéket, másrészt kicsi hüvelygyulladás is kialakulhat). Minden műtét előtt az adott műtéti területen a bőr fertőtlenítése javasolt, és az aranyér műtét esetében ez a hüvelybemenet környékét is érintheti. Próbáljon meg egy kúrát csinálni Cikatridina kúppal, de ha nem segít, egy nőgyógyászati vizsgálatra menjen el, mert a műtéttől független probléma is kialakulhat bármikor. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes


        Kérdés: 2020. szeptember 24., 13:53; Megválaszolva: 2020. október 02., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: