Fogamzásgátló

4 hónapja szedek Iamna fogamzásgátlót, szakrendelésen ezt írták fel (addig nem használtam semmilyen hormonális fogamzásgátlót, csak óvszert) . Közben volt egy gombás fertőzésem is, amire Klion 100-at szedtem, és rendben elmúlt. Sajnos ahogy elkezdtem szedni a Iamnát, pár hét után hüvelyszárazság/érzékenység és jelentős libidó csökkenés kezdődött. Először azt hittem, ez a fertőzés miatt volt, de az már 1 hónapja elmúlt (semmilyen tünetem nincs) , így nem tudok másra gondolni, csak a tabira. A párkapcsolatom harmonikus, minden rendben van köztünk, csak ez a probléma zavaró, a szárazság miatt fájdalmas a behatolás. Más fogamzásgátló tablettára váltás megoldás lehet? Ha igen, melyiket javasolják?

Dr. Törő Bálint válasza hüvelyszárazság témában

Tisztelt Kérdező!

Az Ön által szedett fogamzásgátló korszerű, csökkentett hatóanyagot tartalmazó készítmény.

Nem valószínű, hogy a tabletta okozza a szárazságot és a libidó csökkenést.

Jó lenne tudni, hogy a tabletta előtt milyen módszerrel védekeztek. Én inkább arra gondolok, hogy tudat alatt nem bízik a tabletta hatásában és ezért fél a nem-kívánt terhességtől. Ezért reagál így a hüvelye és a libidója. Úgy gondolom ez a félelem egy pár hónap után megszűnik és evvel együtt a tünetek is elmúlnak.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2014. február 24., 15:04; Megválaszolva: 2014. február 25., 10:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
aranyér műtét utáni állapot
Tisztelt Doktornő, 2 hete aranyérrel műtöttek. Külső rögöket távolítottak el. A műtét előtt nem voltak nőgyógyászati gondjaim, de azóta...
étkezés hatása
Tisztelt Doktor Úr! Pár héttel ez előtt változtattam étkezési szokásaimon, melyben teljesen kivontam étrendemből a fehér lisztet (kenyér...
Mik lehetnek a Hüvelyszárazság és...
Jó napot! Már 7 éve együtt vagyok a párommal (csak vele feküdtem le életem során) és egy pár hónapja a hüvelyem nem nedvesedik úgy ahogy...
1 éve történt myoma műtét utáni...
Tisztelt Doktor úr/nő! 2012.11.14-én történt myoma műtét, a méh teljes eltávolításával, petefészkek meghagyásával. A szex apránként...
Hüvelyszárazság
Tisztelt Doktornö, A tavaly volt egy nögyogyaszati beavatkozas es eltavolitottak a mehet es a petevezetekeket is. Ami megmaradt az a petefeszek, de azota...