Fogamzásgátló

4 hónapja szedek Iamna fogamzásgátlót, szakrendelésen ezt írták fel (addig nem használtam semmilyen hormonális fogamzásgátlót, csak óvszert). Közben volt egy gombás fertőzésem is, amire Klion 100-at szedtem, és rendben elmúlt. Sajnos ahogy elkezdtem szedni a Iamnát, pár hét után hüvelyszárazság/érzékenység és jelentős libidó csökkenés kezdődött. Először azt hittem, ez a fertőzés miatt volt, de az már 1 hónapja elmúlt (semmilyen tünetem nincs), így nem tudok másra gondolni, csak a tabira. A párkapcsolatom harmonikus, minden rendben van köztünk, csak ez a probléma zavaró, a szárazság miatt fájdalmas a behatolás. Más fogamzásgátló tablettára váltás megoldás lehet? Ha igen, melyiket javasolják?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a hüvelyszárazság témában

Tisztelt Kérdező! Az Ön által szedett fogamzásgátló korszerű, csökkentett hatóanyagot tartalmazó készítmény. Nem valószínű, hogy a tabletta okozza a szárazságot és a libidó csökkenést. Jó lenne tudni, hogy a tabletta előtt milyen módszerrel védekeztek. Én inkább arra gondolok, hogy tudat alatt nem bízik a tabletta hatásában és ezért fél a nem-kívánt terhességtől. Ezért reagál így a hüvelye és a libidója. Úgy gondolom ez a félelem egy pár hónap után megszűnik és evvel együtt a tünetek is elmúlnak. Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. február 24., 15:04; Megválaszolva: 2014. február 25., 10:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele