Ez így normális?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Tanácstalanságom miatt fordulok Önhöz.

Sajnos, 1 hónapja kénytelen voltam sürgősségi tablettához folyamodni. A baleset 50. órája körül vettem be. Rá egy hétre megjött, valamint még egy hét múlva még egy (a második volt az ami a normális.) Itt már megnyugodtam hogy akkor biztos nem vagyok terhes. Azonban most, a sürgősségi tablettára 1 hónapra ismét megjött... A következő elméletileg majd megint két hét múlva kell hogy megjöjjön, mert az a normális vérzésem, ez pedig valami kósza, de azért zavar mert ez nem csak pecsételő vérzés ami van/volt, hanem normális 3-5 napos vérzés. Szinte hetente menstruálok, és ez nagyon kimerítő és ingerültté tesz. Aggódom, hogy miért borult fel ennyire a szervezetem, és hogy ez meg fog-e oldódni magától mostmár, ha visszaáll az egyensúlyom, vagy nőgyógyászhoz kell elmennem?

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdv: Kitti

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza esemény utáni tabletta témában

Kedves Kitti!

Az esemény utáni gyógyszer sajnos egy nagyobb adag hormont tartalmaz, ami bizony vezethet rendszertelen vérzéshez. Ami azért nem jó, mert ilyen gyakran jelentkező vérzésnél (2-3 hetente) már több vért veszít, és vérszegénység is kialakulhat. Ezért jó lenne egy kontroll, hogy szüksés esetén gyógyszeresen állítsák be a vérzést.

 

Kérdés: 2010. március 08., 21:58; Megválaszolva: 2010. március 08., 21:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam