Hüvelygomba

Szép napot! A barátnőmnek hüvelygomba fertőzése volt/van, mivel óvszer nélkül szeretkezünk már elég régóta ezért esélyes, hogy én is elkaptam bár semmiféle tünetet nem tapasztaltam. Már elkezdtük kezelni azonban lenne pár kérdésem. Először is fontos tudni hogy a barátnőmnek Clotrimazol kenőcsöt és hüvelytablettát is írtak fel, ezzel egy hétig kellett kezelje magát (a kenőcsel én is kellett és még mindig kenegetem) . Ma járt le az egy hét és felírtak neki Lomexin hüvelytablettából két darabot, egyiket holnap a másikat meg egy hét múlva kell használja, ezen kívül írtak fel neki Betadint is fertőtlenítésre (utóbbit nem tudom mikor kell használja) . Az első kérdésem az lenne, hogy mikortól kezdhetünk el szeretkezni óvszerrel vagy esetleg anélkül? Második kérdésem, hogy én mennyi ideig használjam a kenőcsöt? Utolsó kérdésem pedig az, hogy ha ő netán elkezd időközbe menstruálni akkor is használja a Lomexin kenőcsöt?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza hüvelygomba témában

Tisztelt Kérdező!

Ha Ön a krémmel elvégezte a kezelést, akkor nincsen más teendője. A gomba elleni kezelés alatt nem kell mellőzni a nemi életet. Az Óvszer csak akkor kell, ha egyébként nem tudják megoldani a fogamzásgátlást.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2013. június 05., 17:34; Megválaszolva: 2013. június 07., 08:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló abbahagyása és...
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés