Dr. Törő Bálint

Dr. Törő Bálint

Szülész-nőgyógyász
Bemutatkozás:

1947-ben születtem Budapesten.

1971-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvoskarán végeztem el egyetemi tanulmányaimat.

Első munkahelyem az Országos Mentőszolgálat volt. Kivonuló mentőorvosként teljesítettem szolgálatot. Ezt követően vidéki kórházakban (Salgótarján Ajka) gyakornokoskodtam.

1975-ben kerültem vissza Budapestre a Nyírő Gyula Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályára, ahol is 1976-ban a szülész-nőgyógyászati szakvizsga letétele után, szakorvosként dolgoztam tovább.

Végigjártam a ranglétrá t- segédorvostól egészen a főorvosig. Kisvárosnyi újszülött születésénél segédkeztem és valamennyi műtéti fajtát, mely a szülészet-nőgyógyászat tárgykörébe tartozik, operáltam és asszisztáltam.

1997-ben, mivel kórházamnak szüksége volt higiénikus szakemberre, letettem a közegészségügy-járványügy szakvizsgát és a kórház higiénikus főorvosaként dolgoztam tovább. A higiénikus munkám mellett, szülész-nőgyógyászati praxisomat sem adtam fel. Továbbra is aktív résztvevője voltam a szülészet-nőgyógyászati osztálynak.

2002-ben a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központ-egészségügyi szakmenedzser oklevélét szereztem meg. Kórházamban kineveztek minőségügyi igazgatónak.

Irányításom alatt a kórház kialakított egy akkreditált minőségügyi rendszert, mely mind a mai napig működik a kórházban.

2003-ban az Országos Egészségbiztosító Pénztárhoz kértek fel különböző szakmapolitikai feladatok elvégzésére, főtanácsosi munkakörbe. Először a Biztosítás Fejlesztési Főosztályon, majd a Szakmai Ellenőrzési Főosztályon kaptam országos projekteket.

2005-ben közigazgatási szakvizsgát tettem.

2007-ben nyugdíjba vonultam.

2 év pihenés és erőgyűjtés után, 2009-ben vállaltam el a Coral Szakorvosi Centrum megszervezését és vezetését, melyet mind a mai napig nagy odafigyeléssel, lelkesedéssel, és szeretettel végzek. A szervezési és irányítási munka mellett szívesen vállalom orvos-konzultánsként a hozzánk forduló betegek orvosi tanácsokkal való ellátását, betegségük megállapításának szervezését és gyógyulásuk menedzselését.

Legutóbbi válaszai

Lehet-e terhes a barátnőm?

Tisztelt Kérdező! Elvileg nem lehet terhes a párja. A hasmenés miatt létrejöhetett áttöréses vérzés. A menses jelentkezésétől kezdődően kezdje a továbbikban szabályosan s tablettát Amennyiben jelentkeznek terhességi tünetek, végezzenek el egy vizelet tesztet! Üdv: Dr. Töeő

Lehetek-e terhes?

Tisztelt Kérdező! Nem tudok vállalkozni az Önök esetében az esélylatolgatásra. Valóban kicsi az esély a teherbe esésre, de jó lesz azért vigyázni! . Üdvözlettel.

Két magzatburok, egy baba

Tisztelt Kérdező! Lehetséges a két magzatburok esetében, hogy az egyik magzat elhalt, így annál a magzatnál csak a burok született meg. Üevözlettel Dr. Törő

Rákszűrés

Tisztelt Kérdező! A cytológiai vizsgálat gyulladásra utaló jeleket mutatott ki. Rosszindulatu elváltozást nem találtak. Ez megfelel P2 eredménynek., Hogy ezt miért nem írták a leletre, azt nem tudom. Náluk az a szokás, hogy 6 és 12 hónap időtartam utánra írják a kontrollt. Üdvözlettel.

Fogamzás gátló tabletta mellett 11 nappal korábban megjött.

Tisztelt Kérdező! A vérzészavart okozhatja a hasmenés. Szakítsa meg a tabletta szedését, majd tartson egy hét szünetet és annak letelte után kezdje el újra, mintha új hónapot kezdene! Üdvözlettel.