• Alzheimer gyanú

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelet Doktor Úr! Férjemmel kapcsolatos a kérdésem. Az én megfigyeléseimet és észrevételeimet összevetve az interneten található Alzheimer kór gyakori ismérveivel,gyanúm támadt. Ő, egy határozott, magabiztos, jó megjelenésű ember,akinek rettenetesen nehéz lenne az észrevételeimet megfogalmazni. Egy probléma van, amit viccesen néha ő is elismer,- bár sok konfliktus származik belőle-,hogy romlik a hallása. Hallókészülékről hallani sem akar. Sajnos sokszor nem tudom eldönteni, hogy amit korábban mondtam ,azt nem hallotta vagy akkor nem figyelt oda v. nem tudja megjegyezni v. elfelejtette. Nem tudom, mi a teendő. Azt olvasom, hogy ez nem gyógyítható, de a folyamat lassítható, tehát ennek érdekében mindent meg kellene tenni, de ez nélküle nem megy. Az igazi kérdés nem is orvosi, csak eljárásbeli. Hogy lehet egy veszélyeztetett embert rávenni, v. rávezetni, hogy segítségre szorul. Üdvözlettel. Székely Judit

        Dr. Fehér Gergely válasza a Demencia, hallás romlás témában

        Kedves Kérdező! A hallás romlás önmagában nem jelent demenciát, de mindenféle inger kiesése, mely az agyat trenírozza, a demencia valószínűségét növeli. Javaslom, ha a beteg belátása csökkent, célszerű, ha összeül az egész család egy megbeszélésre az érintett bevonásával. Üdvözlettel Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2019. augusztus 14., 12:30; Megválaszolva: 2019. augusztus 17., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: