Agyi vascularis demencia, és más típusú meg nem nevezett demencia

Tisztelt Dr úr, A kérdés nem személy szerint rám vonatkozik, de szeretnék ha lehet választ kapni. Rokonom alapbetegsége egyre súlyosbodó vascularis dementia volt, pár hónapja a betegség egyéb szövődményeiben elhunyt. A dementia foka már olyan súlyos volt hogy az a szívverőerét is érintette, térben és időben dezorientált volt, tudata teljesen beszűkült. A kérdésem az lenne hogy ilyen súlyos vascularis dementia esetében a tünetek megjelenése előtt kb. hány évvel kezdődik a betegség az agyban, és hogy a tünetek megjelenése után a betegség 7 szakaszában beszámítható-e még bármikor is a beteg? Készült boncolás, de erre nem tért ki a szakvélemény. Jogi vonatkozás miatt is szükséges lenne ezt tudni. A rokonom 77 éves nő volt. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: P. Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza demencia témában

Kedves Kérdező!

A kérdések érdemi megválaszolása az Ön által leírtak alapján nem lehetséges, beszámíthatóságot pedig írásban nem lehet megállapítani. Célszerű jogi vonatkozás okán igazságügyi orvosszakértőhöz fordulni.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2020. december 22., 12:42; Megválaszolva: 2020. december 23., 08:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...
Agyi áttétek és alvászavar
Dadogó beszèd erös fejfájás