Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely

Neurológus, vaszkularis neurológus (agyérbeteg-specialista)
Bemutatkozás:

Neurológus, vaszkularis neurológus (agyérbeteg-specialista) vagyok. PhD fokozatomat 2009-ben, habilitációs fokozatomat 2017-ben nyertem el. Az East Kent Hospitals University NHS Foundation Trustban (Anglia) stroke- és neurológiai ellátással kapcsolatos tanulmányokat folytattam. Szakmai és tudományos eredményeim alapján beválasztásra kerültem „Az orvostudomány jövőformálói – TOP 25 feltörekvő tehetség” című kiadványba 2014-ben. Korábban osztályvezető főorvosi pozíciót töltöttem be, újabban a járóbeteg-ellátás mellett a kutatói és oktatói feladataimra koncentrálok. Az egyetemi oktatásban a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Idegtudományok Doktori iskola témavezetője vagyok, a vaszkuláris neurológia szakképzésben pedig vizsgáztató.

2019 januárjától Pécsett magánrendelés keretein belül is neurológia és stroke (agyérbetegség) kérdéskörben hozzám forduló betegek ellátásában veszek részt. Segítséget  nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok  megszervezésében is.

Weblap címe és elérhetőségek: szinapszispecs.hu illetve facebook.com/szinapszispecs

Legutóbbi válaszai

Tisztelt Doktor úr mennyire veszélyes a DVA

Kedves Kérdező! A DVA egy vénás fejlődési variáns/rendellenesség, igazából jelentősége nincs, veszélyt nem jelent, panaszt nem okoz, inkább mellékeletnek tekinthető. A fejfájással biztosan nincs összefüggésben. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Mit jelentek ezek a diagnózisok?

Kedves Kérdező! Ebből sajnos éremit nem lehet elmondani, a leírt kifejezések is el vannak írva, egyéb érdemi támpont nem áll rendelkezésemre. Célszerű felvenni a kapcsolatot a vizsgálatot kérő orvossal. Leucarosis grad. felteszem leukoaraiosis akar lenni, az nem tiszta, hogy min, med. vagy mai. grad a leírásból. Ez agyi érelmeszesedés jelent, mely kis érbetegség következménye, leggyakrabban magasvérnyomás betegség és cukorbetegség mellett ábrázolódik. Az elongatio arteria vertbrobasillaris az adott ér megnyúlását, megtöretését jelentheti, de erről sem tudok érdemben nyilatkozni a leírtak alapján. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Agydaganat vagy valami más ?

Kedves Kérdező! A panaszok elég sokrétűek, nehéz őket bekategorizálni. Koponya MR megnyugtatóan tisztázni tudja a helyzetet. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

MR Lelet értékelés

Kedves Kérdező! A mellékelt MR lelet gyakorlatilag negatív, minimális eltérések ábrázolódnak. Célszerű egyeztetni a vizsgálatot kérő orvossal. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Lelet értelmezés - koponya agyi MR

Kedves Kérdező! Ennyiből nehéz bármit is mondani. Általánosságban elmondható, hogy hasonló eltéréseket látunk magavérnyomás- illetve cukorbetegség következtében, de migrénesek esetében is. Célszerű egyeztetni a vizsgálatot kérő orvossal első körben. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely