Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely

Neurológus, vaszkularis neurológus (agyérbeteg-specialista)
Bemutatkozás:

Neurológus, vaszkularis neurológus (agyérbeteg-specialista) vagyok. PhD fokozatomat 2009-ben, habilitációs fokozatomat 2017-ben nyertem el. Az East Kent Hospitals University NHS Foundation Trustban (Anglia) stroke- és neurológiai ellátással kapcsolatos tanulmányokat folytattam. Szakmai és tudományos eredményeim alapján beválasztásra kerültem „Az orvostudomány jövőformálói – TOP 25 feltörekvő tehetség” című kiadványba 2014-ben. Korábban osztályvezető főorvosi pozíciót töltöttem be, újabban a járóbeteg-ellátás mellett a kutatói és oktatói feladataimra koncentrálok. Az egyetemi oktatásban a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Idegtudományok Doktori iskola témavezetője vagyok, a vaszkuláris neurológia szakképzésben pedig vizsgáztató.

2019 januárjától Pécsett magánrendelés keretein belül is neurológia és stroke (agyérbetegség) kérdéskörben hozzám forduló betegek ellátásában veszek részt. Segítséget  nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok  megszervezésében is.

Weblap címe és elérhetőségek: szinapszispecs.hu illetve facebook.com/szinapszispecs

Legutóbbi válaszai

Gyógyszerek szedése, vérnyomás

Kedves Kérdező! A vérnyomást nem tartom alacsonynak, alacsonynak még egy 90 Hgmm-es vérnyomást is akkor tartunk, ha panaszos okoz (fejfájás, szédülés, gyengeség stb). Az alkalmazott gyógyszerek bármikor szedhetőek. Az atorvastatin és az amlodipine együttesen nyugodtan szedhető, a gyógyszerleiratok néha túlzottan óvatosak. Kérdés esetén célszerű a háziorvossal egyeztetni. Üdvözlettel: Fehér Gergely

Nyomás érzet

Kedves Kérdező! A panaszok elég szerteágazóak, elég nehéz bekategorizálni őket. Inkább lelki eredet merül fel az olvasottak alapján (persze ez nem kizáró jelentőségű), de egy koponya MR megnyugtatóan tudja tisztázni a helyzetet. Üdvözlettel: Fehér Gergely

Étkezés után vérnyomás esés?

Kedves Kérdező! A problémák meglehetősen sokrétűek. Bennem első olvasatra nem vegetatív idegrendszeri probléma, hanem irritabilis bél szindróma illetve lelki okok (túlzott szorongás, önmaga állandó figyelése) merülnek fel, de hangsúlyozom, hogy írásban, néhány mondat alapján nehéz érdemben diagnosztizálni. Bővebbet itt olvashat a témáról: https://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/11172/ibs Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

MR eredmeny

Kedves Kérdező! Aggodalomra okot nem látok, a leírt eltérés egy vénás fejlődési rendellenességnek felel meg, döntően teendőt nem igényel. A panaszokkal biztosan nincs összefüggésben. A többit gondozó neurológusával meg tudja beszélni. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Zsibbadás és szédülés

Kedves Kérdező! A panaszok eléggé szerteágazóak. Zsibbadásos panaszok a beteg számára általában ijesztőek, de szerencsére súlyos állapotot nem jelentenek az esetek túlnyomó többségében. A vándorló zsibbadás inkább pszichés eredetre utal. Mindazonáltal egy koponya MR megnyugtatóan tisztázni tudja a dolgot. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely