Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely

Neurológus, vaszkularis neurológus (agyérbeteg-specialista)
Bemutatkozás:

Neurológus, vaszkularis neurológus (agyérbeteg-specialista) vagyok. PhD fokozatomat 2009-ben, habilitációs fokozatomat 2017-ben nyertem el. Az East Kent Hospitals University NHS Foundation Trustban (Anglia) stroke- és neurológiai ellátással kapcsolatos tanulmányokat folytattam. Szakmai és tudományos eredményeim alapján beválasztásra kerültem „Az orvostudomány jövőformálói – TOP 25 feltörekvő tehetség” című kiadványba 2014-ben. Korábban osztályvezető főorvosi pozíciót töltöttem be, újabban a járóbeteg-ellátás mellett a kutatói és oktatói feladataimra koncentrálok. Az egyetemi oktatásban a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Idegtudományok Doktori iskola témavezetője vagyok, a vaszkuláris neurológia szakképzésben pedig vizsgáztató.

2019 januárjától Pécsett magánrendelés keretein belül is neurológia és stroke (agyérbetegség) kérdéskörben hozzám forduló betegek ellátásában veszek részt. Segítséget  nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok  megszervezésében is.

Weblap címe és elérhetőségek: szinapszispecs.hu illetve facebook.com/szinapszispecs

Legutóbbi válaszai

Koponya MR és MRA vizsgálat vélemény

Kedves Kérdező! Az MR leleten panaszait magyarázó eltérés nem ábrázolódik, kérdéses kisagyi sorvadás és orrmelléküreg nyálkahártya-megvastagodás látszik (ez utóbbi igen gyakori mellékellet) bal arcüreg-ciszta mellett. Összességében panaszait magyarázó eltérés nincs. Fejfájása és életkora okán felmerül bennem a migrén lehetősége is, bár panaszait nem részletezte. A migrén néha szédüléses panaszokkal is együtt tud járni, ún. vestibularis migrén. Azt sem tudom, vérnyomása jól kontrollált-e, mert az is tud mind szédüléses, mind fejfájásos panaszokat okozni. Célszerű háziorvosával egyeztetni, esetlegesen fejfájás centrumban jelentkezni. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Terhelésre fellépő magas vérnyomás

Kedves Kérdező! Az MR lelelt leírása alapján érdemi kórosat nem látok. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Ez lehetséges nyelvsorvadás?

Kedves Kérdező! Mint említettem, fotó nekem semmit nem mond, írásban néhány mondat után elég nehéz diagnosztizálni. Kérdéseit korábban megválaszoltam, ehhez hozzátenni nem tudok. Célszerű háziorvosával konzultálnia a továbbiakat illetően. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Jelezhetnek ezek valami komolyabb dolgot?

Kedves Kérdező! Panaszai bennem nem vetik fel neurológiai kórkép lehetőségét. Nyelveltérés lehet normális dolog is, ahogy kiveszem szavaiból, ilyen irányú panasza nincs, ráadásul a fénykép számomra semmit nem mond. Szorongása okán lehet, hogy érdemes lenne pszichiátert felkeresni Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Lovas baleset után visszamaradt tünetek

Kedves Kérdező! Nehéz egy harmadik személyről néhány mondat alapján bármit is mondani. A fejsérülés következtében tud MR-rel is nehezen felfedezhető idegpályák-sérülés fellépni, másrészt ki tud alakulni ún. poszttraumás stressz szindróma is, mely inkább pszichiátriai, mint neurológiai kórkép. Célszerű agysérültek rehabilitációjában jártas pszichológussal/pszichiáterrel felvenni a kapcsolatot, vannak bizonyos tesztek, melyek el tudják dönteni, hogy agyi károsodásra vagy inkább pszichés problémák utalnak vannak a háttérben. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely