Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely

Neurológus, vaszkularis neurológus (agyérbeteg-specialista)
Bemutatkozás:

Neurológus, vaszkularis neurológus (agyérbeteg-specialista) vagyok. PhD fokozatomat 2009-ben, habilitációs fokozatomat 2017-ben nyertem el. Az East Kent Hospitals University NHS Foundation Trustban (Anglia) stroke- és neurológiai ellátással kapcsolatos tanulmányokat folytattam. Szakmai és tudományos eredményeim alapján beválasztásra kerültem „Az orvostudomány jövőformálói – TOP 25 feltörekvő tehetség” című kiadványba 2014-ben. Korábban osztályvezető főorvosi pozíciót töltöttem be, újabban a járóbeteg-ellátás mellett a kutatói és oktatói feladataimra koncentrálok. Az egyetemi oktatásban a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Idegtudományok Doktori iskola témavezetője vagyok, a vaszkuláris neurológia szakképzésben pedig vizsgáztató.

2019 januárjától Pécsett magánrendelés keretein belül is neurológia és stroke (agyérbetegség) kérdéskörben hozzám forduló betegek ellátásában veszek részt. Segítséget  nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok  megszervezésében is.

Weblap címe és elérhetőségek: szinapszispecs.hu illetve facebook.com/szinapszispecs

Legutóbbi válaszai

Koponya MR+angió vizsgálat eredmény

Kedves Kérdező! A menigeoma alapvetően egy jóindulatú meszes eltérés, de néha nagyra tud nőni és panaszokat okoz. Azt javaslom, célszerű idegsebésszel konzultálni az Ön esetében. A többi leírt eltérésnek jelentősége nincs, a leírt ér és ideg kereszteződés (neuro-vascularis kereszteződés) azt jelenti, hogy egy érkacs érinti/eléri az adott agyideget, de ennek jelentősége igen-igen kérdéses, gyakran csak mellékellet (azaz nem tünetképző, nem okoz panaszát). Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Agydaganat ? Van egyértelmű tünet ?

Kedves Kérdező! A panaszok elég sokrétűek, a leírás alapján nagyfokú szorongást is kiérzek soraiból. Egy koponya MR megnyugtatóan tisztázni tudja a dolgokat. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Milyen betegségre utalhat a tünetek?

Kedves Kérdező! Igen sokrétű problémákat ír le és az eddigi vizsgálatok mind negatívak, ahogy említi. Felmerülhet szorongásos eredet is a panaszok hátterében, bizonyos típusú hangulatzavarok tudnak testi tüneteket is okozni. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Fülzúgás, füldugulás

Kedves Kérdező! A panaszok fülészeti eredetűnek imponálnak, egy belsőfülre centrált koponya MR megnyugtatóan tudja tisztázni a dolgokat. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

EEG vizsgálat

Kedves Kérdező! Sajnos az előzmények nem állnak rendelkezésemre, így elég nehéz bármit is mondani. Az EEG alapján felmerül az epilepsziás aktivitás lehetősége, de ez önmagában nem perdöntő jelentőségű. Az lenne a kérdés, hogy milyen panaszok miatt készült EEG vizsgálat (rutinszerűen nem szokták csinálni). Ha nem ért egyet neurológusa véleményével, célszerű másodvéleményt kérni másik orvosnál a korábbi leleteit is bemutatva. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely